FAQ Consumenten

Hier tref je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met één van onze verkooppunten.

Kan ik een houten schutting vervangen door een QuickHedge kant-en-klaar haag? 

Ja, dat gaat prima. Het kan wel nodig zijn dat de grond verbeterd moet worden, maar dat kan uw tuinspecialist prima beoordelen.

Kan ik verschillende soorten mengen? 

Ja. Een QuickHedge haag bestaat uit elementen van één meter. Door verschillende soorten door elkaar te gebruiken, kunt u zelf een haag naar keuze plaatsen. Groene en rode beuk worden in de praktijk vaak met elkaar afgewisseld. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om haagsoorten te mixen.

Hoe lang gaat een QuickHedge kant-en-klaar haag mee?

Een QuickHedge haag gaat in principe levenslang mee. Echter, het is een natuurproduct dus er kan altijd iets gebeuren waardoor de haag in kwaliteit verminderd of zelfs dood gaat. Bebouwing, bestrating of schade door storm of andere oorzaken kunnen de vitaliteit van de haag verminderen. Onder normale omstandigheden kan de QuickHedge haag makkelijk 20 jaar of langer mee.

Hoe vaak moet ik de QuickHedge kant-en-klaar haag knippen? 

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Normaal gesproken kunt u met twee keer knippen per jaar volstaan. Eén onderhoud snoeibeurt in het late voorjaar en één in de zomer zorgt voor een verzorgd beeld. Groeit de haag heel hard, dan is vaker snoeien mogelijk.

Kan ik zelf een QuickHedge kant-en-klaar haag planten? 

Nee. Voor het planten van de QuickHedge haag is een tuinspecialist nodig,ieder haagelement weegt namelijk rond de 150 kg. Onze partnerbedrijven beschikken over de juiste apparatuur en kennis. De belangrijkste reden om een erkende tuinspecialist aan te stellen is om de kwaliteit van de QuickHedge haag te kunnen blijven garanderen.

Verliest een QuickHedge kant-en-klaar haag zijn blad in de winter? 

QuickHedge kent een breed sortiment hagen. Er zijn zowel bladverliezende als bladhoudende soorten. Een uitleg over het exacte verschil kunt u lezen in de rubriek ONZE HAGEN.

Waarvoor kan ik een QuickHedge kant-en-klaar haag allemaal gebruiken? 

Een QuickHedge haag is voor heel veel toepassingen bruikbaar. Uiteraard als tuinafscheiding, maar ook als sierelement in de tuin, bijvoorbeeld als korte haag. Een QuickHedge haag is te gebruiken in bestaande tuinen, bij nieuwbouw, in het openbaar groen, maar ook bij tijdelijke projecten. Informeer bij uw tuinspecialist of een QuickHedge haag geschikt is voor uw specifieke vraag.

Moet ik een QuickHedge kant-en-klaar haag bemesten? 

Net als elke andere plant heeft ook een QuickHedge haag voeding nodig. Het is verstandig om één keer per jaar, bij voorkeur in het voorjaar, organische of kunstmest te geven. Geef niet te veel, want uw haag hoeft niet veel te groeien. Vraag bij twijfel uw tuinspecialist om advies.

Is een QuickHedge kant-en-klaar haag winterhard? 

De meeste QuickHedge haagsoorten kunnen een normale Nederlandse winter doorstaan. Bovendien worden de hagen op een Nederlandse kwekerij gekweekt. Het is echter niet uit te sluiten dat extreme winters en windgevoelige plaatsen negatieve invloed hebben op de conditie van een QuickHedge haag. Vraag uw tuinspecialist om advies.