FAQ Professional

Hier tref je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met één van onze verkooppunten.

Wat zijn de afmetingen en gewicht van een QuickHedge haagelement? 

De haagelementen hebben de volgende eigenschappen:

 • Lengte 100 cm, (incl. de biologisch afbeekbare kartonnen doos, welke mee aangeplant wordt en verteerd is na 3 maanden)
 • Breedte 40cm
 • Gewicht 150 kg

Hoogte varieert per soort, kijk hier voor het algemeen maatoverzicht.

Zijn QuickHedge kant-en-klaar hagen jaarrond verkrijgbaar en aan te planten? 

Ja. De hagen worden jaarlijks ondersneden waardoor de wortelkwaliteit vergelijkbaar is met container gekweekte planten. Het uitval percentage per jaar is hierdoor lager dan 1%. Uiteraard is het mogelijk dat soorten of hoogten tijdelijk niet leverbaar zijn. Afnemers krijgen regelmatig een actuele voorraadlijst toegestuurd per mail. Neem bij twijfel over de beschikbaarheid contact op met QuickHedge.

Ik ben groenprofessional en wil een bestelling plaatsen, hoe gaat dit in zijn werk?

Als groenprofessional kunt u inkopen bij één van onze handelsverkooppunten of indien er geen passend verkooppunt in uw regio is, rechtstreeks bij QuickHedge. De levertermijn na plaatsing van een order (rechtstreeks of via handelsverkooppunt) is gemiddeld 3 tot 4 werkdagen binnen Nederland, en buitenland 4 tot 5 werkdagen. Uiteraard kunnen bestelling ook afgehaald worden.

De hagen worden geleverd met 3 haagelementen op een blokpallet van 120 x 100 cm. In Nederland en een klein deel daarbuiten wordt er geleverd door een vrachtwagen met aflaad mogelijkheid. De rest van Europa wordt het transport geregeld via transporteurs zonder aflaad mogelijkheid. Hierbij is de afnemer dus zelf verantwoordelijk voor materiaal om de pallets af te laden. Voor tijdsleveringen en leveringen in buitenland met aflaad mogelijkheden worden extra kosten berekend.

Voor het gehele order traject van bestelling tot aan levering geld dat alles in overleg met QuickHedge gebeurt, en dat er afgeweken kan worden van de zojuist genoemde werkwijze.

Hoe kan ik als groenprofessional QuickHedge kant-en-klaar hagen planten? 

U kunt het uitgebreide PLANTADVIES downloaden of op het QuickHedge YouTube kanaal diverse aanplant filmpjes bekijken.

Hieronder alvast een paar aandachtspunten:

 • Zorg voor een goede luchtige drainerende grond; pas waar nodig grondverbetering toe
 • Plant alleen in ziektevrije grond met een goede zuurgraad (pH)
 • Op (zware) kleigrond is het ten zeerste aan te raden om de plantsleuf met extra zorg voor te bereiden en bij twijfel een drainageslang onder in de sleuf te leggen. (indien nodig in een laag Maaszand)
 • Neem bij twijfel over de juiste grondvoorbereiding altijd contact op met QuickHedge
 • Maak de ondergrond van de plantsleuf goed los en graaf deze voor een goed aanslaan van de wortels breed uit: minimaal 35 cm breed en 35 cm diep
 • Bij gebruik van het QuickHedge plantrek dient de sleuf minimaal 60 cm breed te zijn
 • Plaats de haagelementen inclusief de biologisch afbreekbare kartonnen doos in de sleuf; zorg ervoor dat het karton net onder het maaiveld valt
 • Plaats de bijgeleverde druppelbevloeiingslang op de bovenzijde van de wortelkluit/ kartonnen doos, net onder het maaiveld
 • Vul de sleuf aan met goede losse grond en druk de elementen en de grond stevig aan.

Moet ik QuickHedge kant-en-klaar hagen bemesten? 

Net als elke andere plant heeft ook QuickHedge voeding nodig. Het is verstandig om één keer per jaar, bij voorkeur in het voorjaar, organische of kunstmest te geven. Geef niet te veel, want de QuickHedge hoeft niet veel te groeien. Vraag bij twijfel QuickHedge om advies.

Is een QuickHedge kant-en-klaar haag winterhard? 

De meeste QuickHedge haagsoorten kunnen een normale Nederlandse winter doorstaan. Bovendien worden de hagen op een Nederlandse kwekerij gekweekt. Het is echter niet uit te sluiten dat extreme winters en wind gevoelige plaatsen negatieve invloed hebben op de conditie van een QuickHedge haag. Vraag bij twijfel de tabel op met klimaatzones bij QuickHedge.

Kan ik verschillende haagsoorten mengen? 

Ja. Een QuickHedge haag bestaat uit elementen van één meter. Door verschillende soorten door elkaar te gebruiken, kunt u zelf een haag naar keuze plaatsen. Groene en rode beuk worden in de praktijk vaak met elkaar afgewisseld. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om haagsoorten te mixen.

Hoe lang gaat een QuickHedge kant-en-klaar haag mee? 

Een QuickHedge haag gaat in principe levenslang mee. Echter, het is een natuurproduct dus er kan altijd iets gebeuren waardoor de haag in kwaliteit verminderd of zelfs dood gaat. Bebouwing, bestrating of schade door storm of andere oorzaken kunnen de vitaliteit van de haag verminderen. Onder normale omstandigheden kan de QuickHedge haag makkelijk 20 jaar of langer mee.

Hoe vaak moet ik een QuickHedge kant-en-klaar haag knippen? 

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Normaal gesproken kunt u met twee keer knippen per jaar volstaan. Eén onderhoud snoeibeurt in het late voorjaar en één in de zomer zorgt voor een verzorgd beeld. Groeit de haag heel hard, dan is vaker snoeien mogelijk.