Klimop heg

U zoekt een natuurlijke Klimop heg, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte heg zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Klimop voeding en grondsoort

Klimop hegKlimop (Latijnse plantnaam Hedera) is een sterke groeiende groenblijvende klimplant. Dat is een pluspunt als het er om gaat snel een lelijke wand weg te werken of om een groene erfafscheiding te maken.

Hedera hibernica is een van de mees gebruikte soorten onder de klimop. Grondsoort is voor de klimop niet van belang. Klimop vraagt weinig voeding om goed te groeien.

Klimop kan het hele jaar door gesnoeid worden. De winter is (als het niet vriest) een goede tijd om de klimop eens extra onder handen te nemen. Gebruikt als “heg” tegen betongaas groeit de klimop vaak niet alleen omhoog en in het hek maar ook de tuin en de border in. Wat je moet snoeien is prima te zien. Weghalen met wortel en tak op alle plaatsen waar je het niet wil hebben is eenvoudig. Als je dit elk jaar consequent doet is dit ook geen enorme klus. Knip de ongewenste uitlopers zo kort mogelijk bij de voet van de plant af trek de rest weg. Laat in de border vastgegroeide stukjes niet zitten want die lopen opnieuw uit.

Klimop kan door zijn groeikracht prachtig strak worden gesnoeid. Dit kan gewoon met een heggenschaar tot vlak bij de opgaande hoofdtak. Met deze werkwijze beperkt je het bijhouden tot 2 a 3 keer per jaar en is het een overzichtelijke klus.

Bekijk onze Klimop hagen
Of bezoek een verkooppunt

Klimop heg

Onze heg, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte heg van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle heg gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de heg voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De heg groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen