Hedera hibernica

Klimop

De Klimop is een klassieker in Nederlandse tuinen. Deze heg, ook wel de Hedera hibernica genoemd, staat bekend om zijn ongekende klimkracht. Muren, schuttingen of gewoon over de grond: een Hedera groeit overal. De mooie grote bladeren zorgen bovendien voor een vol effect. Ze behouden hun frisse groene kleur, ook in de winter. Je koopt Klimop nu ook als kant-en-klaar haag bij QuickHedge.

De heggen zijn met zorg en aandacht gekweekt en hebben daardoor meteen een mooie hoogte. Dat maakt ze een geliefde keuze bij tuinprofessionals die hun klanten meteen van een mooi resultaat willen laten genieten, maar ook als particulier kun je een offerte aanvragen. De kant-en-klaar heggen van QuickHedge worden in dat geval door onze groenpartners geleverd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Hedera hibernica | Klimop
Hedera hibernica | Klimop

Bijzonderheden Hedera hibernica

Zelfklimmende haag met frisgroen blad, behoudt blad in de winter. Hedera hibernica is een van de meestgebruikte soorten onder de klimop. Grondsoort is voor de klimop niet van belang. Klimop vraagt weinig voeding om goed te groeien. Snoei is het hele jaar mogelijk, mits het niet vriest.

Download productblad: Klimop

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Snoei Snoei
01-12
Gewicht Gewicht
75 kg
Hoogte Hoogte
180 cm
Frame klimplant Frame klimplant

Klimop kopen

Bij de groenpartners van QuickHedge kun je Klimop kopen met een hoogte van 180 centimeter. Wij zorgen voor een goede basis voor de klimop om te klimmen. De Hedera wordt op een frame bij geleverd. Dit frame zorgt ervoor dat de haag mooi omhoog klimt en kan natuurlijk ook tegen een muur geplaatst worden. Zo is het mogelijk om de haag nog verder door te laten groeien. In onze kwekerij geven we de Hedera hibernica zes jaar de tijd om een mooie hoogte te bereiken. Hierbij zorgen we ervoor dat het frame goed bedekt is, voor een volle heg die direct voor een mooi resultaat zorgt. Zo kun je met een gerust hart een Hedera hibernica kopen en deze meteen in je volgende tuinproject gebruiken.

De klimop (Hedera hibernica) is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Kant en klare Hedera haag planten

Ondanks dat Klimop snel groeit, is het fijn om niet te hoeven wachten tot deze heg voor genoeg privacy zorgt. Dat kan bij QuickHedge. Wij leveren namelijk een volgroeide Hedera hibernica als kant en klaar haag. Gebruik de haag om een grote tuin in meerdere delen op te delen of juist om een hele tuin af te rasteren. QuickHedge maakt het aanleggen van een haag bijzonder makkelijk. Doordat je met complete haagelementen werkt, kun je binnen een uur een haag van 20 meter leggen. Het frame zorgt ervoor dat de Klimop een mooie hoogte heeft.

Je hoeft niet te zoeken naar een geschikte standplaats voor kant en klare Hedera haag. Iedere grondsoort is goed, van droog tot vochtig. Hedera hibernica hagen kunnen tegen een stootje en is dus ook niet gevoelig voor een overdaad aan zon. Plaats de haag met een gerust hart in de volle zon, maar je kunt hem ook gewoon in de schaduw kwijt. Dat maakt het een goede keuze voor het omheinen van je tuin, waarbij een deel van de heg altijd wel in de zon of schaduw staat. De heggen van QuickHedge kun je bovendien iedere tijd van het jaar planten.

Hoe onderhoud je Klimop?

Klimop is niet voor niets een populaire haagsoort in Nederland. Het onderhouden van de klimophaag is namelijk niet moeilijk. Zo hoef je niet eens na te denken over het moment waarop je gaat snoeien. Dit kan iedere tijd van het jaar, of het nu midden in de winter of het hart van de zomer is. Houd er alleen rekening mee dat je niet snoeit wanneer het vriest, want dat kan schadelijk zijn voor de Klimop. De Hedera haag heeft ook weinig voeding nodig om goed te groeien, dus je hoeft de grond meestal niet te verrijken.

Naar het producten overzicht