Olijfwilg heg

U zoekt een natuurlijke Olijfwilg heg, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte heg, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Olijfwilg kwekerij

Olijfwilg hegIn onze kwekerij kweken we de olijfwilg heg, (Latijnse plantnaam Elaeagnus ebbingei) die is geen familie van de olijfboom zoals de naam doet vermoeden. Ondanks dat Elaeagnus is afgeleid van het Griekse woord elaia dat olijf betekent. Het leerachtige blad van deze olijfwilg is opvallend. De bovenkant is glimmend donkergroen en aan de onderkant wat doffer grijs.

QuickHedge is specialist in kant-en-klaar heggen. Wij zijn een kwekerij voor Olijfwilg heggen en daarnaast bieden we 25 andere soorten heggen aan in ons assortiment.

Alle planten in onze kwekerij krijgen namelijk minstens zes jaar vakkundige aandacht en zorg. Hierdoor bereiken ze een prachtige hoogte en zijn het bijzonder sterke hagen. Door deze vervolgens in vaste haagelementen te plaatsen, is het vervoeren, planten en verzorgen van de kant-en-klaar hagen bijzonder eenvoudig.

Bij matige snoei verschijnen er in deze olijfwilg bloemen in de herfst. Ze vallen niet op in uiterlijk, ze zijn klein en wit, maar geuren wel lekker. Soms verschijnen er na de winter rode bessen met een zilveren gloed, deze lijken nauwelijks op olijven. Ze zijn eetbaar, en kunnen prima worden gebruikt om jam van te maken. Snel oogsten is wenselijk aangezien vogels ook dol zijn op deze olijfwilg bessen. In Nederland zie je de olijfwilg veel in het kustgebied, dit omdat de olijfwilg niet gevoelig is voor wind en zout.

Bekijk onze Olijfwilg hagen
Of bezoek een verkooppunt

Olijfwilg heg

Onze heg, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte heg van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle heg gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de heg voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De heg groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen