Elaeagnus ebbingei

Olijfwilg

Wil je graag een haag met een robuust karakter? Dan is de olijfwilg een perfecte plant. Deze kant-en-klaar haag vult zich met leerachtige bladeren in een grijsgroene kleur. Doordat de heg niet helemaal dichtgroeit, is het een perfecte keuze voor het subtiel afrasteren van verschillende gedeeltes in de tuin. De plant heeft ook een Latijnse benaming, namelijk de Elaeagnus ebbingei. Het mooie aan de plant is dat hij nooit verveelt. Waar hij in het voorjaar kleurrijke besjes krijgt, ontstaan er in de zomer prachtige witte bloemen in de olijfwilg. Deze kant-en-klaar heggen zijn bovendien groenblijvend. Zo geniet je het hele jaar van sfeervolle beschutting.

Elaeagnus ebbingei | Olijfwilg
Elaeagnus ebbingei | Olijfwilg

Bijzonderheden Elaeagnus ebbingei

De soort Elaeagnus ebbingei kan als een van de weinige groenblijvende haag goed tegen wind en zoute zeelucht. De groenblijvende haag Elaeagnus ebbingei is bekend vanwege zijn grijsbladige leerachtige bladeren. De Olijfwilg bloeit wit in juni/juli mits hij niet regelmatig gesnoeid wordt. De Elaeagnus ebbingei kan in de zon en halfschaduw doet het op elke grond maar het best op droge zoute grond.

Download productblad: Olijfwilg

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Eetbaar Eetbaar
Snoei Snoei
05-08
Bloemdragend Bloemdragend
06-07
Vruchtdragend Vruchtdragend
04-06
Gewicht Gewicht
75 kg
Hoogte Hoogte
180 cm
Frame klimplant Frame klimplant

Olijfwilg kant-en-klaar kopen

Bij QuickHedge kun je een prachtige olijfwilg kant en klaar kopen dat past bij jouw tuinproject. Wij verkopen onze haagelementen die de tuin direct een nieuwe volgroeide uitstraling geeft. Deze haagelementen zijn 1 meter lang en gevuld met meerdere losse planten. Hierdoor ontstaat er een dichte heg die meteen luxe uitstraalt. Wij leveren de olijfwilg in een verpakking die biologisch afbreekbaar is. Zo geniet je op een duurzame manier van de nieuwe haag. Deze komt bovendien vers uit de kwekerij, waar de Elaeagnus ebbingei zes jaren de tijd heeft gehad om zichzelf te ontwikkelen. Dankzij ons slimme systeem is een Elaeagnus ebbingei kopen bijzonder eenvoudig en heb je meteen een volgroeide haag in de tuin staan.

Vraag hierboven een offerte aan voor onze kant-en-klare Olijfwilg als haag. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

De Olijfwilg is een groenblijvende haag. Aan groenblijvende hagen hebben we diverse soorten in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Elaeagnus ebbingei planten

Waar sommige planten niets moeten weten van een droge grond, is de olijfwilg juist dol op een vochtarme bodem. Ook een grond met een hoog zoutgehalte is geen enkel probleem voor de Elaeagnus ebbingei. Woon je dus aan de kust? Dan is deze kant-en-klaar heg een mooie optie. Zet de haag liefst op een zonnige plek, want de olijfwilg is niet dol op schaduw. Dit zorgt er ook voor dat de bodem niet te vochtig wordt, zodat wortelrot voorkomen wordt.

Het maakt niet uit wanneer deze kant en klare Olijfwilg haag aangeplant wordt. Onze kant-en-klaar hagen zijn namelijk geschikt om ieder moment van het jaar in een nieuwe tuin te plaatsen. Het planten van de olijfwilg gaat bijzonder snel. Dat komt doordat de hovenier de haag per strekkende meter aanlegt en met complete haagelementen werkt. Graaf een geul waar de haag moet komen en zet hier vervolgens de haagelementen in. Zorg ervoor dat de kluit helemaal bedekt is met grond en bewater de bodem goed. Zo lukt het de hovenier om in een klein uur een haag van wel 20 meter lang aan te leggen.

Wanneer komt de olijfwilg in bloei?

Een van de voordelen van de olijfwilg is dat deze haag jaarlijks in bloei komt. Dat gebeurt in de maanden juni en juli. Prachtige witte bloemen vullen de haag en geven een subtiele geur af. Het is wel belangrijk om de Elaeagnus ebbingei jaarlijks te snoeien. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat de haag het volgende jaar niet in bloei zal komen. Snoei de olijfwilg dus altijd na de bloeiperiode, tussen november en februari. Het is vooral belangrijk om de haag te snoeien voordat de nieuwe scheuten beginnen te groeien. Doe je dit netjes ieder jaar? Dan ben je verzekerd dat de witte bloemen de volgende zomer weer tevoorschijn komen.

Naar het producten overzicht