Prunus lusitanica Angustifolia heg

U zoekt natuurlijke Prunus lusitanica Angustifolia heg, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte heg, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Prunus lusitanica Angustifolia kwekerij

Prunus lusitanica Angustifolia vDe Portugese laurier Prunus lusitanica Angustifolia verschilt van Prunus lusitanica, omdat hij compacter is en zijn bladeren kleiner en donkergroen.

De Prunus lusitanica Angustifolia is een dichte struik met donkergroen eirond blad. Het blad is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Het is een wintergroene heg die uitstekend snoei verdraagt. Deze eigenschappen maken de Prunus lusitanica Angustifolia uitermate geschikt als kant en klaar heg. De Prunus lusitanica Angustifolia wijkt slechts licht af van de gewone laurierkers (Prunus laurocerasus) die we veel in plantsoenen zien. Het grootste verschil zijn donkergekleurde jonge takken bij de Prunus lusitanica Angustifolia en de vaak wat mindere bloei. Als hij bloeit gebeurt dat in mei en juni, waarbij de witte bloemtrossen wel 15 centimeter lang kunnen worden. De Prunus lusitanica Angustifolia stamt uit Spanje, Portugal, de Azoren en de Canarische Eilanden en is in ons klimaat enigszins vorstgevoelig.

Bekijk onze Laurier heg
Of bezoek een verkooppunt

Prunus lusitanica Angustifolia heg

Onze heg, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte heg van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle heg gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de heg voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De heg groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle heggen