Prunus lusitanica Angustifolia

Portugese laurier

Geniet het hele jaar door van een groene tuin dankzij de Portugese laurier, ook wel bekend als de Prunus lusitanica angustifolia. Bij QuickHedge kweken we deze haag kant-en-klaar. Dat betekent dat hij direct klaar is om over te planten en al helemaal volgroeid is. Deze kant-en-klare haag is groenblijvend en zorgt dus ook in de winter voor privacy en kleur. Doordat de haag zeer dicht groeit, is het de perfecte afrastering voor de tuin. Het onderhouden van deze kant-en-klaar haag is makkelijk: snoei hem eenmaal per jaar, bij voorkeur rond eind mei of begin juni. De Portugese laurier is een van de meest populaire kant-en-klare hagen dankzij zijn glanzende, smalle bladeren.

Prunus lusitanica Angustifolia | Portugese laurier
Prunus lusitanica Angustifolia | Portugese laurier

Bijzonderheden Prunus lusitanica Angustifolia

Niet te vroeg snoeien vanwege kans op vorstschade. Beste snoeitijd is van eind mei tot begin juni. Een zeer dichte groenblijvende haag met smalle bladeren. Verdraagt schaduw maar wordt mooier in het volle licht. Geschikt voor elke humusrijke vocht doorlatende omgeving.

Download productblad: Portugese laurier

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
05-06
Bloemdragend Bloemdragend
05-06
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Portugese laurier kopen

Wil je graag een Portugese laurier kopen? Dan ben je bij QuickHedge aan het juiste adres. In onze kwekerij groeien wij de mooiste hagen, waar de Portugese laurier er zeker één van is. Doordat de haag al zes jaar lang heeft kunnen groeien, kan de groenprofessional direct een volgroeide Prunus lusitanica angustifolia aanplanten. Hierdoor geniet je meteen van privacy en is de tuin direct mooi aangekleed. Je hoeft zich geen zorgen te maken of de haag het wel goed doet nadat hij is overgeplant. Onze vakmensen zorgen er namelijk voor dat het wortelnetwerk zeer sterk en uitgebreid is. Zo lukt het de Portugese laurier om zich in een mum van tijd te wortelen op zijn nieuwe locatie.

Niet alleen de groene bladeren zijn een goede reden om een Portugese laurier te kopen. Deze haag komt namelijk ook jaarlijks in bloei. De heg vult zich dan met prachtige witte bloemen, die direct voor meer kleur in de tuin zorgen. Zoek je een haag met een sfeervolle afrastering voor de tuin? Dan is een Portugese laurier kopen een uitstekende keuze. De haag komt goed tot zijn recht in de schaduw, maar in het volle licht groeit hij nog mooier. Zo ben je verzekerd van een grote haag die door de jaren heen alleen maar eleganter wordt.

Vraag hierboven een offerte aan voor onze kant-en-klare Portugese laurier. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Prunus lusitanica angustifolia planten

Je wil een Portugese laurier planten, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Bij QuickHedge is het mogelijk om een offerte aan te vragen per strekkende meter kant en klaar haag. Iedere meter bevat vier planten, wat voor een mooi vol effect zorgt. Het enige wat de hovenier hoeft te doen is een geul graven om de volgroeide Prunus lusitanica angustifolia in te plaatsen. Doordat onze elementen in strekkende meters komen, kun je in een mum van tijd een complete haag realiseren. De elementen worden bovendien geleverd in bio-afbreekbaar karton dat direct de grond in kan. Dat is de reden waarom onze kant-en-klaar hagen zo geliefd zijn bij groenprofessionals. Binnen een uur is het al mogelijk om 20 meter te planten.

Wanneer bloeit de Portugese laurier?

De witte bloemen zorgen ervoor dat de Portugese laurier zich onderscheidt van andere kant-en-klare hagen. Deze komen ieder jaar rond mei of juni tevoorschijn. Merk je dat de Prunus lusitanica angustifolia niet tot bloei komt? Dan is dat een teken dat de haag te veel gesnoeid is. Daarom raden wij altijd aan om de heg pas ver in de lente te snoeien. Zo ontstaat er geen vorstschade en krijgt de haag de kans om echt tot bloei te komen.

Naar het producten overzicht