Liguster heg

U zoekt een natuurlijke Liguster heg, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte heg, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Liguster

Liguster hegLiguster of hegliguster (Latijnse plantnaam Ligustrum ovalifolium) is de vaak groenblijvende voor hagen gebruikte liguster en heet daarom ook hegliguster.

De liguster is een ware klassieker, met zijn mooie diepgroene, ovaalvormige bladeren. De plant is semi groenblijvend. Dit betekent dat deze heg in principe 'wintergroen' is, maar dat de plant zijn blad (geheel of gedeeltelijk) verliest gedurende een strenge winter. In de lente groeit gevallen liguster blad snel weer aan. De liguster is een bijzonder robuuste plant die het vrijwel overal goed doet. Hierdoor is de liguster populair als heg. De liguster is ook populair bij vlinders, dit door de bloemen die verschijnen in juni. Ze staan in pluimen en hebben iets weg van seringen. Na de bloei ontstaan zwarte bessen.

Bekijk onze Liguster hagen
Of bezoek een verkooppunt

Liguster heg

Onze heg, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte heg van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle heg gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de heg voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De heg groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen