Ligustrum ovalifolium

Haagliguster

Een sterke haag die het goed doet op iedere plek: dat is de Haagliguster. Deze prachtige en populaire haag is niet voor niets een klassieker in het Nederlandse tuinlandschap. ben je op zoek naar een fijne kant-en-klaar haag die goed tot zijn recht komt in iedere tuin? Dan is de Haagliguster wat je zoekt. Deze heg wordt ook wel de Ligustrum ovalifolium genoemd en is bijzonder robuust. Je herkent hem aan zijn ovaalvormige bladeren met een diepgroene kleur. Met zijn klassieke uitstraling staat hij prachtig in iedere tuin. Daarom kiezen veel groenprofessionals ervoor om te werken met deze kant-en-klare haag.

Ligustrum ovalifolium | Haagliguster
Ligustrum ovalifolium | Haagliguster

Bijzonderheden Ligustrum ovalifolium

Een liguster is niet geschikt om te plaatsen op erg natte bodems. De haagliguster is een ware klassieker, met zijn mooie diepgroene, ovaalvormige bladeren. De Ligustrum ovalifolium is semi groenblijvend. Dit betekent dat deze haag in principe 'wintergroen' is, maar dat de haag zijn blad (geheel of gedeeltelijk) verliest gedurende een strenge winter. In de lente groeit gevallen blad snel weer aan. De Haagliguster is bijzonder robuust.

Download productblad: Haagliguster

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Gedeeltelijk bladverliezend Gedeeltelijk bladverliezend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
05-09
Bloemdragend Bloemdragend
06-07
Vruchtdragend Vruchtdragend
09-10
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Haagliguster kopen

Een Haagliguster kopen begint bij QuickHedge. Op onze site kun je een offerte aanvragen voor een kant-en-klare Haagliguster. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Het voordeel van onze kant-en-klaar hagen is dat deze al helemaal volgroeid zijn. Je hoeft dus niet jarenlang te wachten tot de haag eindelijk het beoogde effect geeft. In onze kwekerij zorgen we ervoor dat de basis in orde is. De hagen groeien in uitstekende aarde en worden jaarlijks ondersneden. Zo krijgen de hagen een zeer fijn en compact wortelsysteem. Dat maakt het overplanten van de haag altijd een succes.

Twijfel je of de Ligustrum ovalifolium een goede keuze is? In principe komt deze heg in veel tuinen tot zijn recht. Het enige waar je rekening mee moet houden is de bodem. De Haagliguster doet het namelijk niet goed in erg vochtige bodems. Gelukkig leent de meeste Nederlandse grond zich prima voor deze klassieke haag. Daarom kun je met een gerust hart de Ligustrum ovalifolium kopen wanneer je een nieuwe haag aan wil leggen.

De Haagliguster is een semi-groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Ligustrum ovalifolium planten

Waarom zou je voor een kant-en-klare Ligustrum ovalifolium kiezen? simpel, het planten van deze hagen is bijzonder eenvoudig en snel. Doordat het om een volgroeide Haagliguster gaat, hoef je niet te wachten tot het ideale moment om hem te planten. Je kunt de Ligustrum ovalifolium het hele jaar door in een nieuwe tuin plaatsen. Zo kan de hovenier dus ook aan de slag in het hart van de winter. Bij QuickHedge kun je als groenprofessional een Ligustrum ovalifolium kopen van maar liefst 2 meter hoog.

Het planten van de Haagliguster is simpel. Graaf een geul, plaats de haagelementen hierin, vul de geul aan met extra grond en bewater de haag. Doordat de haag in vaste elementen geleverd wordt, hoef je je geen zorgen te maken over het creëren van een rechte lijn. Dat hebben wij namelijk al gedaan. Zo is het planten van een Haagliguster een snelle klus met een prachtig eindresultaat.

Is de Haagliguster winterhard?

Wij zouden de Haagliguster redelijk winterhard noemen. Dit houdt in dat de Ligustrum ovalifolium wel groen blijft in de winter, maar bij strenge vorst wel zijn bladeren kan verliezen. Geen zorgen, want de Ligustrum ovalifolium krijgt in de lente weer in een rap tempo nieuwe bladeren. Dit betekent dat je in de winter misschien iets minder privacy heeft in de tuin, maar dat maakt de Haagliguster nog steeds een prima keuze voor een kant en klare afscheiding.

Naar het producten overzicht