Beuk haag

U zoekt een natuurlijke Beuk haag, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte haag, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Beuk

Beuk haagWat is het verschil tussen een Haagbeuk (Carpinus betulus) en de Beukenhaag (Fagus sylvatica)?

De termen haagbeuk en beukenhaag worden nogal eens door elkaar gebruikt. Dit terwijl het weldegelijk twee verschillende hagen zijn. Een haag van beuk (Fagus sylvatica) loopt pas tegen mei uit, de haagbeuk (Carpinus betulus) is al iets eerder. Beide houden blad in de winter, maar van de beuk is dat goudbruin en van de haagbeuk grijzer, en de beuk houdt aanzienlijk meer blad vast. Dat beukenblad is glad, gegolfd met in het voorjaar fijne witte haardjes langs de rand, als wimpers. De haagbeuk heeft getand blad, met een sterkere harmonicavouw bij de nerven.

Beukenhagen zijn vooral geschikt voor tuinen op lichtere zandgrond, de haagbeuk kan wat meer vocht verdragen. Beide kunnen een mooie goudgele herfstkleur krijgen. Zowel de Carpinus betulus als de Fagus sylvatica verdragen geen gesloten verharding.

Bekijk ons Beuk assortiment
Of bezoek een verkooppunt

Beuk haag

Onze haag, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte haag van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle haag gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de haag voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De haag groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen