Carpinus betulus

Haagbeuk

Kies voor een haag met kleur door een Haagbeuk te kopen. De Latijnse benaming voor deze haag is de Carpinus betulus. In de lente en zomer heeft de haag een prachtige groene kleur, met een iets gekarteld blad. In de herfst zie je de bladeren langzaam van kleur veranderen. Goudgeel, rood en vervolgens bruin: het komt allemaal voorbij. In de winter verliest de Haagbeuk zijn bladeren, maar dit is pas laat in het seizoen. Voor je het weet vult de haag zich weer met frisse groene bladeren, waardoor de tuin er altijd anders uitziet.

Ben je op zoek naar een kant-en-klare haag die je blijft verrassen? Dan is de Haagbeuk een goede keuze. Bij QuickHedge kunt je een Carpinus betulus kopen die direct in de tuin geplaatst kan worden. Dat maakt het echt een kant-en-klaar haag waar je geen omkijken meer naar hebt. Het is niet voor niets dat talloze professionals met onze hagen werken voor hun tuinprojecten.

Groene haag met in de herfst donkergeel blad. Deze variant is bladhoudend in de winter. Door de haag elk jaar te snoeien blijven de bruine bladeren tot diep in de winter hangen. Het verteerde blad is een zeer goede bodemverbetering. De haagbeuk kan op elke bodem geplant worden. De haagbeuk heeft spitse bladknoppen waaruit mooi generfd, enkelvoudig blad tevoorschijn komt. Voor een mooie volle haag bij voorkeur eind mei en eind augustus snoeien.

Carpinus betulus | Haagbeuk
Carpinus betulus | Haagbeuk

Bijzonderheden Carpinus betulus

Verdraagt geen gesloten verharding, maar kan verder op elke bodem geplant worden. Groene haag met in de herfst donkergeel blad. Deze variant is bladhoudend in de winter. Door de haag elk jaar te snoeien blijven de bruine bladeren tot diep in de winter hangen. De haagbeuk heeft spitse bladknoppen waaruit mooi generfd, enkelvoudig blad tevoorschijn komt. Voor een mooie volle haag bij voorkeur eind mei en eind augustus snoeien.

Download productblad: Haagbeuk

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
05 & 08
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
80 cm
120 cm
150 cm
200 cm

Haagbeuk kopen

Ga je en Haagbeuk kopen, dan heb je verschillende opties. Het is natuurlijk mogelijk om allerlei losse Haagbeuken te kopen en deze naast elkaar te planten. Dat is helaas een tijdrovende klus. Daarom hebben we in de kwekerij van QuickHedge complete haagelementen ontwikkeld die je direct in een tuin kunt plaatsen. Deze elementen zijn een meter lang en in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Zo kun je een Carpinus betulus kopen voor ieder tuinproject, of je nu hagen voor privacy zoekt of lagere heggen wilt plaatsen om mooie zones in de tuin te creëren. Het kan allemaal met de Haagbeuk.

Vraag hierboven een offerte aan voor onze kant-en-klare Haagbeuk. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Carpinus betulus planten

Een groot voordeel van een kant-en-klare Carpinus betulus is dat de klus in een mum van tijd geklaard is. Dat komt doordat wij al het voorwerk al verricht hebben. Zo zorgen wij ervoor dat de hagen zes jaar lang heeft kunnen groeien. Dit doen wij in grond die veel humus bevat, waardoor de Haagbeuk zich uitstekend kan ontwikkelen. Onze vakmensen besteden extra veel aandacht aan het wortelstelsel van de haag. Des te uitgebreider dit stelsel is, des te makkelijker de heg zich zal kunnen nestelen in een nieuwe tuin.

Wij leveren de Carpinus betulus in een bio-afbreekbare doos. Deze worden door de hoevenier in zijn geheel in een vooraf gegraven geul geplaatst. Dit betekent dat de groenprofessional binnen de kortste keren een complete tuinafrastering gemaakt heeft met deze kant en klare Haagbeuk. Je hoeft er enkel voor te zorgen dat je de grond rondom de haag goed bewatert. Vervolgens kan het bestaande wortelstelsel zich makkelijk gaan uitbreiden in de nieuwe grond, waardoor er een sterke haag ontstaat.

Moet je een Haagbeuk snoeien?

Wij raden altijd aan om de Haagbeuk twee keer per jaar te snoeien. Dit zorgt ervoor dat hij zijn vorm mooi behoudt en goed blijft groeien. De eerste snoeibeurt is in mei, waarna je de haag in augustus voor de tweede keer snoeit. Wist je dat de bladeren van de Carpinus betulus ontzettend goed zijn voor de grond? Laat ze bijvoorbeeld in augustus rond de haag liggen. Zo verteren de bladeren goed en ontstaat er een ontzettend vruchtbare grond. Je zult zien dat de Haagbeuk er ieder jaar weer mooier uitziet.

Naar het producten overzicht