Liquidambar styraciflua

Amberboom

Er zijn verschillende prachtige plantensoorten die goed tot hun recht komen als haag. De Amberboom is daar een mooi voorbeeld van. De officiële naam is Liquidambar styraciflua. De bladeren hebben een prachtige stervorm en zorgen dankzij hun grote formaat voor een dichtbegroeide kant-en-klaar haag. Deze haag heeft een natuurlijk karakter en ziet er minder strak uit dan een Hulst of conifeer. Het grillige Nederlandse weer is soms een uitdaging voor de Amberboom, maar met de juiste verzorging kun je jarenlang van een weelderige haag genieten. QuickHedge verkoopt de Amberboom als kant-en-klaar heg, die in een mum van tijd in een tuin kan worden geplaatst. Ontdek wat deze haag uniek maakt en waar je rekening mee wilt houden wanneer je hem gaat planten.

Liquidambar styraciflua | Amberboom
Liquidambar styraciflua | Amberboom

Bijzonderheden Liquidambar styraciflua

Bladverliezende haag met een zeer mooie herfstkleur. In de zomer frisgroen en in de herfst geeloranje tot wijnrood. De haag geeft een grillig winterbeeld en laat mooie kurklijsten op de takken zien. De haag verdraagt de zon goed en groeit het beste op een humusrijke grond. Snoeien kan het hele jaar door. Deze haag is minder goed bestand tegen het onvoorspelbare klimaat van Noord- en West-Europa.

Download productblad: Amberboom

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
01-12
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Amberboom kopen

Een Amberboom kopen voor een nieuwe haag? Dat kan gewoon bij QuickHedge. Bij ons kunnen zowel professionals als particulieren terecht voor volgroeide haagelementen die direct hun volgende tuinproject compleet maken. Daar valt de Liquidambar styraciflua natuurlijk ook onder. Onze groenprofessionals leveren onze kant-en-klare hagen in complete elementen met vier planten per strekkende meter. Dit zorgt ervoor dat er een dichte haag ontstaat die de tuin op een elegante manier afsluit. De hoogte van onze amberbomen is standaard 2 meter. Dit verzekert je van uitstekende privacy in de tuin en geeft bovendien een imposante indruk.

Wil je dus een Liquidambar styraciflua kopen voor het omheinen van je tuin of om deze in kleine delen op te delen? Vraag dan hierboven een offerte aan. Privacy in één dag!

Liquidambar styraciflua planten

Wij zorgen er in onze kwekerij voor dat de Amberboom in optimale conditie is en blijft. Zo kweken wij de planten in een humusrijke bodem en zorgen we ervoor dat de condities optimaal zijn. Hierdoor kan de heg een mooie hoogte bereiken, maar weet je ook zeker dat het wortelstelsel sterk is. Dat maakt het overplaatsen van de Amberboom een stuk makkelijker. De kant-en-klaar haag zal zich snel op zijn nieuwe plek wortelen, waardoor hij er prachtig uit blijft zien.

Bij het planten van de Liquidambar styraciflua is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van deze hagen. Zo groeit hij het beste op een humusrijke grond. De lichtbehoefte van de Amberboom is ook groot. Plaats hem dus bij voorkeur op een plek waar hij vol in de zon staat. Het onderhouden van de Liquidambar styraciflua is verder niet lastig. Je kunt de Amberboom namelijk iedere tijd van het jaar snoeien. Doe dit alleen niet wanneer het vriest, want dat kan de takken van de haag beschadigen.

Is de Amberboom groenblijvend?

Een van de kwaliteiten van de Amberboom is dat deze haag er iedere tijd van het jaar weer anders uitziet. Dat betekent dus ook dat hij in de winter zijn bladeren verliest. De stam van de Amberboom zorgt voor een robuust en grillig uiterlijk dat je tuin wel een prachtige winterse uitstraling geeft. In de lente komen er weer frisgroene bladeren tevoorschijn, die in de herfst juist typische herfstkleuren krijgen. Zo geniet je in het najaar van gele, oranje en wijnrode bladeren die er spectaculair uitzien. De Liquidambar styraciflua is dus niet groenblijvend, maar zorgt wel voor voldoende afwisseling in je tuin.

Naar het producten overzicht