Fagus sylvatica

Groene beuk

De groene boek is de perfecte kant-en-klaar haag voor iedere tuin. Met zijn glimmende bladeren en diepgroene kleur komt deze haag altijd goed tot zijn recht. De Latijnse benaming voor deze heg is Fagus sylvatica. De groene beuk is een uitstekende keuze wanneer je een haag zoekt die het hele jaar voor voldoende privacy zorgt. Hoewel deze kant-en-klaar hagen in de winter een deel van hun bladeren verliezen, blijven ze vol genoeg om een tuin mooi af te schermen. Daar komt bovenop dat de Fagus sylvatica in het najaar prachtige herfstkleuren krijgt. Zo verveelt deze kant-en-klaar Fagus sylvatica nooit.

Fagus sylvatica | Groene beuk
Fagus sylvatica | Groene beuk

Bijzonderheden Fagus sylvatica

Een groene haag met glimmend blad, in het najaar krijgt hij een geelbruine herfstkleur. De haag groeit het best op een goed doorlatende humusrijke grond en mag niet te nat staan. Het dorre blad blijft na de herftsverkleuring aan de takken hangen en zorgt hierdoor ook in de winter voor privacy en structuur. Tweemaal snoeien heeft de voorkeur, aangezien de haag mooier vol blijft. Verdraagt geen gesloten verharding. 

Download productblad: Groene beuk

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Gedeeltelijk bladverliezend Gedeeltelijk bladverliezend
Snoei Snoei
05 & 08
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
80 cm
120 cm
150 cm
200 cm

Groene beuk kopen

De groene beuk is een sterke haag die bijzonder vol groeit. Daarom is het een goede keuze voor het afschermen van een tuin. Onze groene beuken hebben al zes jaar lang de tijd gekregen om te groeien in onze kwekerij. Hier zorgen wij voor de optimale omstandigheden, waardoor we een hoge en volle haag kunnen leveren. Het mooiste aan het kopen van een volgroeide Fagus sylvatica? Deze kunnen direct geplant worden, ongeacht de tijd van het jaar. De wortels zijn sterk genoeg om direct verder te groeien in een nieuw stuk grond.

Wil je meteen een volgroeide haag? Voor het kopen van een groene beuk kun je hierboven direct een offerte aanvragen. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Fagus sylvatica planten

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee wilt houden wanneer je een groene beuk gaat planten. Zo staat deze haag het liefste in grond die makkelijk afwatert. De Fagus sylvatica haag is dan ook niet dol op te natte ondergronden. Zorg ervoor dat de grond humusrijk is om de Fagus sylvatica de beste basis te geven. Is die basis in orde? Dan hoeft je enkel de complete haagelementen in een gegraven geul te plaatsen. Deze elementen zijn een meter lang en in een mum van tijd geplaatst. Zo kan een hovenier tot wel 20 meter aan groene beuk plaatsen. Naast de Groene beuk hebben we ook de Rode beuk (Fagus sylvatica atropunicea) in ons assortiment.

Bij QuickHedge bieden wij in totaal 26 verschillende soorten kant-en-klaar hagen aan. Hierdoor weten wij precies wat ervoor nodig is om het planten van een haag zo makkelijk mogelijk te maken. Wat denk je van een bio-afbreekbare verpakking die gewoon mee in de grond kan? Zo kunnen wij haagelementen maken die uit vier losse planten per strekkende meter bestaan. Dat zorgt voor een mooie, volle haag die direct een prachtig effect geeft. Het is dit gemak dat ervoor zorgt dat talloze hoveniers en tuinarchitecten met de kant-en-klaar heggen van QuickHedge werken.

Hoe moet je een groene beuk snoeien?

Het is belangrijk om de groene beuk regelmatig te snoeien. Dit doe je bij voorkeur twee keer per jaar. Wij adviseren om dit aan het einde van mei en augustus te doen. Zo zorg je ervoor dat de haag mooi vol blijft en zijn vorm behoudt. Wil je de groene beuk het liefste zo min mogelijk snoeien? Kies er dan voor om hem rond de langste dag van het jaar (21 juni) te snoeien. Doe dit bij voorkeur op een bewolkte dag. De haag is namelijk kwetsbaar na een snoeibeurt, waardoor hij kan beschadigen wanneer hij die dag in de felle zon staat.

Naar het producten overzicht