Beuk heg

U zoekt een natuurlijke Beuk heg, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte heg, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Beuk

Beuk hegWat is het verschil tussen een heg beuk (Carpinus betulus) en de Beukenheg (Fagus sylvatica)?

De termen hegbeuk en beukenheg worden nogal eens door elkaar gebruikt. Dit terwijl het weldegelijk twee verschillende hagen zijn. Een heg van beuk (Fagus sylvatica) loopt pas tegen mei uit, de hegbeuk (Carpinus betulus) is al iets eerder. Beide houden blad in de winter, maar van de beuk is dat goudbruin en van de hegbeuk grijzer, en de beuk houdt aanzienlijk meer blad vast. Dat beukenblad is glad, gegolfd met in het voorjaar fijne witte haardjes langs de rand, als wimpers. De hegbeuk heeft getand blad, met een sterkere harmonicavouw bij de nerven.

Beukenhagen zijn vooral geschikt voor tuinen op lichtere zandgrond, de hegbeuk kan wat meer vocht verdragen. Beide kunnen een mooie goudgele herfstkleur krijgen. Zowel de Carpinus betulus als de Fagus sylvatica verdragen geen gesloten verharding.

Bekijk ons Beuk assortiment
Of bezoek een verkooppunt

Beuk heg

Onze heg, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte heg van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle heg gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de heg voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De heg groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen