Kornoelje afscheiding

U zoekt een natuurlijke Kornoelje afscheiding, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte afscheiding, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Kornoelje

Kornoelje afscheidingDe gele kornoelje (Latijnse plantnaam Cornus mas) is een winter bloeiende afscheiding ook wel een ‘naaktbloeier’ genoemd. De gele kornoelje bloeit namelijk op het kale hout, als het blad er af is. De prachtige kleine gele bloemen die in de maanden februari tot april te zien zijn, zijn een lust voor het oog.

Na de bloei loopt het frisgroene blad van de kornoelje uit. Aan het einde van de zomer verschijnen sappige rode bessen aan de gele kornoelje van ongeveer 1 cm groot. Deze bessen zijn eetbaar en kunnen prima worden gebruikt om jam van te maken. Snel oogsten is wenselijk aangezien vogels ook dol zijn op deze kornoelje bessen.

Bekijk onze Kornoelje hagen
Of bezoek een verkooppunt

Kornoelje afscheiding

Onze afscheiding, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte afscheiding van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volleafscheiding gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de afscheiding voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De afscheiding groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen