Ligustrum vulgare Atrovirens

Wilde liguster Atrovirens

Een elegante Liguster die vrijwel altijd zijn bladeren behoudt? Dat is de wilde Liguster Atrovirens, of de Ligustrum vulgare Atrovirens. Deze haag dankt zijn naam aan de Latijnse bewoording voor 'altijd in blad'. In tegenstelling tot andere Ligusters verliest deze kant-en-klaar haag zijn bladeren niet direct in de winter. Enkel bij hele strenge winters kan het gebeuren dat de haag wat minder vol is. Dat betekent dat je meestal geniet van mooie beschutting in de tuin. In de lente keren de verloren bladeren weer snel terug, dus je zit nooit lang met een iets minder volle haag. Wil je deze kant-en-klaar hagen graag kopen voor je volgende tuinproject? Dat kan bij QuickHedge.

Ligustrum vulgare Atrovirens | Wilde liguster Atrovirens
Ligustrum vulgare Atrovirens | Wilde liguster Atrovirens

Bijzonderheden Ligustrum vulgare Atrovirens

Deze haag wordt ook wel wintergroene liguster genoemd en heeft diep donkergroene, ovaalvormige tot spits toelopende bladeren. De plant is semi groenblijvend. Dit betekent dat deze haag in principe 'wintergroen' is, maar dat de plant zijn blad gedeeltelijk verliest gedurende een zeer strenge winter. In de lente groeit gevallen blad snel weer aan. De liguster is een bijzonder robuuste plant die het vrijwel overal goed doet. Hierdoor is de liguster populair als haag. Een liguster is niet geschikt om te plaatsen op erg natte bodems.

Download productblad: Wilde liguster Atrovirens

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Gedeeltelijk bladverliezend Gedeeltelijk bladverliezend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
05-09
Bloemdragend Bloemdragend
06-07
Vruchtdragend Vruchtdragend
09-10
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Wilde Liguster Atrovirens kopen

Als je interesse hebt in de Wilde Liguster Atrovirens, vraag dan hierboven een offerte aan. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze groenpartners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven groenprofessionals die onze hagen vakkundig aanplanten.

Bij QuickHedge kun je een wilde Liguster Atrovirens kopen die rechtstreeks uit de kwekerij komt. Hierdoor ben je verzekerd van een haag die zich makkelijk wortelt op een nieuwe plek. Wij verzorgen de haag professioneel en plaatsen hem in humusrijke grond. Dit zorgt uiteindelijk voor een sterk wortelstelsel en een krachtige haag die makkelijk over te plaatsen is. Na zes jaar lang de juiste verzorging en aandacht te krijgen van onze vakmensen, zijn de haagelementen klaar om in een nieuwe tuin geplaatst te worden. Deze elementen zijn tot 200 centimeter hoog en prachtig gevuld met groene bladeren met een elegante ovalen vorm. Dat maakt de kant-en-klaar heggen meteen zichtdicht, waardoor je de wilde Liguster Atrovirens kunt gebruiken voor meer privacy in de tuin.

Houd er rekening mee dat de heg gemiddeld 30 centimeter per jaar groeit. Ga je dus een Ligustrum vulgare Atrovirens kopen, dan kan deze na verloop van tijd indrukwekkende hoogtes bereiken. Deze snelle groei betekent ook dat je deze hagen eenvoudig in vorm kunt knippen.

De Wilde liguster Atrovirens is een semi-groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Ligustrum vulgare Atrovirens planten

Een voordeel aan de wilde Liguster Atrovirens is dat deze haag weinig eisen stelt aan zijn standplaats. Het is een robuuste heg die zich altijd wel goed kan ontwikkelen, ongeacht de hoeveelheid zon of het type ondergrond. Zet hem dus gerust in de volle zon of juist op een schaduwrijke plek. Dat betekent dat het eenvoudig is om een hele tuin te omheinen met de haag, want op iedere hoek doet hij het goed. Het enige waar je rekening mee wilt houden is dat de wilde Liguster Atrovirens niet van een erg vochtige ondergrond houdt. Zorg er dus voor dat je hem in een goed doorlatende bodem plaatst, waar water niet te lang in blijft zitten. Een te vochtige bodem kan namelijk de wortels laten rotten, wat uiteindelijk schadelijk is voor de haag.

Wanneer komt de wilde Liguster Atrovirens in bloei?

Jaarlijks vult deze sfeervolle heg zich met witte bloemen. Dat gebeurt in de zomer, specifiek in juni en juli. Deze bloemen zijn geliefd bij vogels en vlinders, dus de haag zorgt voor veel levendigheid in de tuin. Na deze bloeiperiode groeien er besjes in de haag. Deze zijn blauwzwart en niet eetbaar voor mensen. Wil je zeker weten dat je wilde Liguster Atrovirens tot bloei komt? Dan is het belangrijk om de haag niet in het voorjaar te snoeien. Het snoeien verstoort namelijk de ontwikkeling van de bloemen. Snoei de hagen bij voorkeur pas aan het einde van de zomer, bijvoorbeeld in september.

Naar het producten overzicht