Ilex meserveae Blue Maid

Hulst Blue Maid

Hulst is een klassieke plantensoort die zich ook perfect leent voor het aanleggen van hagen. Wil je een haag die net even anders is? Kies dan voor Hulst blue maid. Deze plantensoort heeft een blad met een blauwe ondertoon en zorgt zo voor een verrassend element in je tuin. De officiële naam is Ilex meserveae blue maid. Het is een sterke haag die bovendien groenblijvend is. Zo ben je ook in de wintermaanden verzekerd van een volle kant-en-klaar haag die zijn charme behoudt. De Hulst blue maid draagt tevens bloemen en bessen. Bij QuickHedge is het mogelijk om de Hulst blue maid als kant-en-klaar heg te kopen.

Ilex meserveae Blue Maid | Hulst Blue Maid
Ilex meserveae Blue Maid | Hulst Blue Maid

Bijzonderheden Ilex meserveae Blue Maid

Deze haag is winterhard. Hulst met blauwgroen weinig prikkend blad. De hulst geeft rode bessen in de maanden oktober/ november. Hulst groeit op elke goed doorlatende grondsoort. Standplaats in de zon of halfschaduw. Snoei aan het eind van de zomer.

Download productblad: Ilex meserveae Blue Maid

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
08
Bloemdragend Bloemdragend
05-06
Vruchtdragend Vruchtdragend
10-11
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Hulst blue maid kopen

Wij zorgen er in onze kwekerij voor dat de kant-en-klaar heggen alles krijgen wat ze nodig hebben. Dat betekent dat ze in een humusrijke grond staan en zes jaar lang verzorgd worden door onze vakmensen. Deze zorg en aandacht betekenen niet alleen dat wij volgroeide heggen kunnen leveren, maar dat deze ook een krachtig wortelstelsel hebben. Dat maakt het overplaatsen van de haag een gegarandeerd succes. Bij ons kun je een Ilex meserveae blue maid kopen met een hoogte van 200 centimeter. Dit is de perfecte hoogte voor meer privacy in de tuin, maar ook voor het creëren van kleine afrasteringen.

Wil je zeker zijn dat voor een volgroeide haag en een Hulst blue maid die het meteen goed doet? Vraag hierboven een offerte aan. Het leveren en plaatsen van de kant-en-klare Hulst blue maid wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

De Hulst Blue Maid is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Ilex meserveae blue maid planten

De Ilex meserveae blue maid is een van de 26 verschillende haagsoorten die QuickHedge aanbiedt. Dankzij de slimme haagelementen is het planten van de haag niet lastig, maar het is bij deze haag wel belangrijk om goed te kijken naar de standplaats. Hulst blue maid heeft namelijk enkele eisen. Zo wil je de haag in een goed doorlatende bodem plaatsen. Is de grond te nat of juist te droog? Dan zal de haag zich minder mooi ontwikkelen. De lichtbehoefte is gemiddeld. Plaats hem bij voorkeur in de halfschaduw, maar een wat zonnigere plek hoort ook bij de opties.

Het onderhouden van de haag is niet lastig. Gemiddeld groeit Hulst blue maid 15 tot 30 centimeter per jaar. Snoei hem eens per jaar om de haag een beetje in toom te houden. Dat doe je het beste in augustus, wanneer de haag net klaar is met bloeien. De bladeren zijn scherp, dus vergeet niet om handschoenen te dragen wanneer je dit klusje gaat uitvoeren. Deze stekelige bladeren maken deze haag meteen een goede keuze voor het omheinen van je tuin. Niemand komt door de dichtbegroeide, prikkende bladeren heen.

Komt Hulst blue maid in bloei?

Hulst blue maid is een bloemdragende haag. Eens per jaar vult de haag zich met subtiele witte bloemen die voor een vrolijk effect zorgen en zeker opvallen tussen de blauwgroene bladeren. De bloeiperiode van Ilex meserveae blue maid is in mei en juni. Dat is niet de enige kleurrijke verrassing die deze haag te bieden heeft. In het najaar ontstaan er ook rode besjes. Deze blijven enkele maanden hangen en zorgen ervoor dat je ook in de winter van wat extra kleur in je tuin geniet. Voor mensen zijn deze besjes niet eetbaar, maar de vogels zijn er dol op. Zo verander je je tuin in een klein vogelparadijs wanneer je de Hulst blue maid als haag uitkiest.

Wil je juist geen bessen in je tuin hebben? Dan kun je een mannelijke Ilex kopen (Ilex meserveae Blue Prince) . Deze komt wel in bloei, maar zal geen bessen krijgen en dus ook voor iets minder rommel in je tuin zorgen. Of de Ilex meserveae Heckenpracht, een bij uitstek winterharde haag.

Naar het producten overzicht