Parrotia persica Vanessa

Perzisch IJzerhout

Zorg voor meer kleur in de tuin met Perzisch ijzerhout. Dit is een haag die je blijft verrassen met zijn constant veranderende kleuren. De officiële benaming is de Parrotia persica vanessa. Alleen al de stam van Perzisch ijzerhout is mooi. Als jonge haag heeft hij een olijfbruine kleur, maar later ontstaat er een lichtgrijze tint met bruine vlekken. De schorsplaten zorgen voor een robuust uiterlijk. In de zomer heeft de Parrotia persica vanessa een frisse groene kleur, maar in de herfst beginnen de bladeren langzaam te veranderen. Geel, rood, bruin en paars: het komt allemaal voorbij. In de winter verliest Perzisch ijzerhout zijn bladeren, maar voor je het weet staat hij weer vol met lichtgroene bladeren. Wil je deze kant-en-klaar haag kopen? Vraag dan hieronder een offerte aan. Onze groenpartners leveren en planten de haag veelal in selchts één dag!

Parrotia persica Vanessa | Perzisch IJzerhout
Parrotia persica Vanessa | Perzisch IJzerhout

Bijzonderheden Parrotia persica Vanessa

Bladverliezende haag met een prachtige herfstverkleuring in rood, geel oranje en purpertinten. De jonge twijgen zijn olijfbruin. De stam is lichtgrijs met bruine vlekken en krijgt op latere leeftijd afbladderende decoratieve schorsplaten. Het licht golvende, glanzende blad loopt donker uit; de bladrand is bij uitlopen wijnrood en wordt later groen. De bloemen zijn circa 2 cm en zijn felrood van kleur en kunnen na een aantal jaren verschijnen op het kale hout. Na de bloei volgen circa 1 cm grote gehoornde bruine vruchten. Door de snoei zal deze haag echter weinig tot geen bloemen vormen. Deze soort vergt weinig onderhoud. Een zonnige standplaats bevordert de intense herfstverkleuring.

Download productblad: Perzisch IJzerhout

Perzisch ijzerhout kopen

Bij QuickHedge is het mogelijk om uit 26 verschillende soorten kant-en-klaar heggen te kiezen. Een heg van Perzisch ijzerhout hoort natuurlijk ook bij de mogelijkheden. Wij geven de planten alle tijd om te groeien in onze kwekerij, waar ze genoeg aandacht krijgen om een hoogte van 2 meter te bereiken. Wij leveren de planten vervolgens direct uit de kwekerij, waardoor je verzekerd bent van een sterke en verse hagen die direct goed tot zijn recht komt in de nieuwe tuin. Wij maken Perzisch ijzerhout kopen makkelijk, want we leveren de heg in elementen van 1 meter lang. De kluit is verpakt in een biologisch afbreekbare verpakking en kan dus direct in de grond geplaatst worden. Je hoeft niet te wachten tot het perfecte moment om een Parrotia persica vanessa te kopen en te planten, want de heg kan iedere tijd van het jaar geplaatst worden.

Parrotia persica vanessa planten

Ga je een nieuwe haag aanleggen, dan wil je deze natuurlijk de optimale omstandigheden bieden om te groeien. Dat is niet moeilijk wanneer je voor Perzisch ijzerhout kiest. De Parrotia persica vanessa doet het goed in een vochthoudende grond, maar ook in een droge grond kan deze haag mooi groeien. Hij is bovendien niet gevoelig voor vorst en wind, waardoor je hem ook in een open deel van de tuin kunt plaatsen. Ook over zonlicht hoef je je geen zorgen te maken. De volle zon is prima, maar ook in de halfschaduw komt de haag goed tot zijn recht. Dat maakt Perzisch ijzerhout een goede keuze voor iedere tuin, ongeacht de ligging. Het onderhoud van deze hagen is ook niet lastig. Hij groeit namelijk traag, waardoor je hem hoogstens eens per jaar wilt snoeien.

Komt Perzisch ijzerhout in bloei?

Ja en nee. Van nature ontwikkelt Perzisch ijzerhout prachtige rode bloemen tussen februari en april. Bij jongere hagen zijn deze bloemen nog niet te zien, want het duurt een paar jaar voordat de haag in bloei komt. Kies je ervoor om de heg in het voorjaar te snoeien? Dan verkleint dit de kans op bloemen. Daarom is het altijd slim om in januari de overweging te maken of een snoeibeurt echt nodig is of dat je liever de groei van bloemen wilt stimuleren. Na de bloeiperiode vormen er ook nog bruine vruchten in de haag. Deze zijn gehoornd en 1 centimeter groot, waardoor ze wat op noten lijken.

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
01-12
Bloemdragend Bloemdragend
02-04
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Naar het producten overzicht