Ilex meserveae Blue Prince

Hulst Blue Prince

Hulst is een plantensoort die bekendstaat om zijn kracht, maar ook om zijn mooie uitstraling. Glanzende bladeren, een diepe groene kleur en witte bloemen: de Hulst blue prince heeft het allemaal. De bladeren zijn bovendien uitgerust met stekels, waardoor niemand door de haag heen kan lopen. Het unieke aan deze hulstsoort is dat hij een blauwe ondertoon heeft. De officiële naam is Ilex meserveae blue prince. Bij QuickHedge is het mogelijk om deze Hulst als kant-en-klaar haag te kopen. Deze hagen zijn makkelijk te plaatsen, wortelen goed en zorgen meteen voor een mooie afscheiding in je tuin. Het grote voordeel van Hulst blue prince als kant-en-klaar heg? Deze hegsoort is groenblijvend. Zo behoudt hij het hele jaar zijn charme, ook wanneer het streng vriest in de winter.

Ilex meserveae Blue Prince | Hulst Blue Prince
Ilex meserveae Blue Prince | Hulst Blue Prince

Bijzonderheden Ilex meserveae Blue Prince

Deze haag is winterhard. Robuuste, wintergroene, winterharde haag. Het weinig prikkend blad heeft een warmglanzende, blauwgroene kleur. De Hulst 'Blue Prince' is een mannelijke hulst en deze ontwikkelt dus géén bessen. Hulst groeit op elke goed doorlatende grondsoort. Standplaats in de zon of halfschaduw. Snoei aan het eind van de zomer.

Download productblad: Hulst Blue Prince

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Snoei Snoei
08
Bloemdragend Bloemdragend
05-06
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Hulst blue prince kopen

Bij QuickHedge maken we het kopen van een Hulst blue prince snel en gemakkelijk. Wij kweken deze haag namelijk in complete haagelementen, die zes jaar lang hebben mogen groeien in onze kwekerij. Vraag hierboven een offerte aan voor deze kant-en-klare haag. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Iedere meter kant en klaar haag bevat vier planten, waardoor er een ontzettend volle haag ontstaat die je tuin op een prachtige manier afschermt. De haagelementen kunnen met verpakking en al in de grond worden geplaatst. Wij verpakken de kluit namelijk in biologisch afbreekbaar karton. Dit stroomlijnt het plaatsingsproces, waardoor je 20 meter aan kunt leggen binnen een uur tijd. Het is dit systeem dat de kant-en-klaar hagen van QuickHedge een geliefde keuze maakt bij professionals in de tuinwereld. Je kunt niet alleen als zakelijke klant een Ilex meserveae blue prince kopen. Ook particulieren kunnen bij QuickHedge terecht voor een mooie nieuwe haag.

De Hulst Blue Prince is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Ilex meserveae blue prince planten

Om de Hulst blue prince een mooie plek in je tuin te geven, is het belangrijk om eerst een geul te graven. In deze geul kun je vervolgens alle losse haagelementen plaatsen, waardoor er in een mum van tijd een nieuwe heg ontstaat. Vul lege ruimte in de geul aan met losse grond en duw deze zacht aan. Bewater de haag de eerste dagen goed om deze een sterke start te geven op zijn nieuwe plek. Twijfel je wat de beste plek is om de Hulst blue prince te plaatsen? Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is, waardoor deze nooit te nat wordt. De zon of halfschaduw zijn de beste plakken voor deze plantensoort. Je kunt de Ilex meserveae blue prince iedere tijd van het jaar plaatsen. Snoeien doe je het beste aan het einde van de zomer. Zo is augustus de ideale maand om de haag bij te knippen, waardoor de kant-en-klaar haag mooi in vorm blijft.

Krijgt de Hulst blue prince bessen?

Sommige hulstsoorten krijgen in het najaar prachtige rode bessen die veel mensen echt bij hulst vinden horen. De Hulst blue prince is een soort die geen bessen ontwikkelt. Dit komt omdat het een mannelijke plantensoort is. Dat maakt de haag wel een goede keuze wanneer je jonge kinderen of huisdieren hebt. De besjes zijn namelijk niet eetbaar en kunnen dus gevaarlijk zijn. Daarom is het beter voor een Ilex meserveae blue prince te kiezen wanneer je een volledig veilige tuin aan wilt leggen. Gelukkig krijgt deze haag wel bloemen. In mei en juni vult de heg zich met vrolijke witte bloemen die meteen voor meer sfeer in je tuin zorgen. Wil je een hulst met bessen, dan is de Ilex meserveae Blue Maid een goed alternatief.

Naar het producten overzicht