Cornus mas

Gele kornoelje

Vul de tuin met kleur door een gele Kornoelje als kant-en-klaar haag te kopen. Deze haag, ook wel de Cornus mas genoemd, staat bekend om zijn prachtige gele bloemen die de hele haag vullen. Het is bovendien een inheemse plantensoort die zelfs eetbare vruchten krijgt. Deze vruchten lijken wat op veenbessen en zijn lekker om uit de hand te eten, maar ook geschikt voor het maken van eigen jam. De heg is winterhard, maar verliest in de winter wel zijn bladeren. Gelukkig komt hij gauw genoeg weer in bloei, waardoor je binnen de kortste keren weer van een sfeervolle tuin geniet. Bij de groenpartners van QuickHedge kun je onderaan de pagina een offerte aanvragen voor kant-en-klaar heggen, zowel voor professionele tuinprojecten als voor een tuinrenovatie.

 
Cornus mas | Gele kornoelje
Cornus mas | Gele kornoelje

Bijzonderheden Cornus mas

De kornoel vraagt geen bijzondere zorg en is frisgroen van kleur en een erg robuuste haag. Hij gedijt op elke bodem maar heeft een voorkeur voor kalkrijke grond. Bloeit rijkelijk vanaf begin februari tot ver in april. De bloemen kleuren de haag massaal geel. Krijgt na de bloei, aan het einde van de zomer rode bessen.

Download productblad: Gele kornoelje

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Eetbaar Eetbaar
Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
06-07
Bloemdragend Bloemdragend
02-04
Vruchtdragend Vruchtdragend
07-09
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Gele Kornoelje kopen

Wij maken een gele Kornoelje kopen erg eenvoudig. Alle hagen in onze kwekerij krijgen namelijk minstens zes jaar vakkundige aandacht en zorg. Hierdoor bereiken ze een prachtige hoogte en zijn het bijzonder sterke heggen. Door deze vervolgens in vaste haagelementen te plaatsen, is het vervoeren, planten en verzorgen van de gele Kornoelje bijzonder eenvoudig. Je geniet direct na het planten van een mooie, dichte haag die een goede hoogte heeft. Het is niet nodig om jaar na jaar te wachten tot de haag genoeg gegroeid is. Wij doen het belangrijkste voorwerk voor u, zodat je direct van een mooi resultaat geniet. Dat is het voordeel van een kant-en-klare Cornus mas kopen.

Hierboven kun je een offerte aanvragen voor een kant-en-klare Gele Kornoelje als haag. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Een Cornus mas planten

Het planten van de gele Kornoelje is bijzonder eenvoudig wanneer je met de haagelementen van QuickHedge werkt. Wij telen deze planten in humusrijke grond. Dit betekent dat er een sterk wortelstelsel ontstaat. Doordat wij de haagelementen van één meter met kluit leveren, hoeven ze alleen maar in een geul geplaatst te worden die de hovenier vooraf gegraven heeft. Zo zie je de haag in een rap tempo voor verschijnen. Het is niet nodig om te wachten tot de Cornus mas volgroeid is, want deze wordt al met een lengte van 2 meter geleverd. Het resultaat? Direct een mooie tuinafscheiding met veel privacy en een prachtige kleur.

Bij QuickHedge ontdekt je 26 soorten kant-en-klaar hagen. Dat betekent dat wij de ideale haag voor iedere ondergrond hebben. Kies je voor de gele Kornoelje? Houd er dan rekening mee dat deze haag bij voorkeur in een kalkrijke grond staat. Het is ook belangrijk dat het een goed doorlatende grond is. Houd tijdens het planten van de Cornus mas ook rekening met de standplaats. De Cornus mas haag groeit het mooiste in de zon of in de halfschaduw.

Komt de gele Kornoelje in bloei?

Ja, het zijn zelfs de bloemen waar de gele Kornoelje zijn naam aan te danken heeft. De gele Kornoelje heg begint bovendien vroeg met bloeien. Zo geniet je het hele voorjaar van prachtige bloemen, terwijl andere planten nog in bloei moeten komen. De eerste bloemen van de gele Kornoelje komen tevoorschijn in het begin van februari. Deze vullen de haag met een vrolijke gele kleur. De bloemen blijven doorkomen tot het einde van april. Hierna ontstaan er weer rode bessen in de Cornus mas. Dit betekent dat je het hele jaar weer van verrassende kleuren geniet wanneer je besluit om deze kant-en-klaar haag een plek in jouw tuin te geven.

Naar het producten overzicht