Hydrangea anomala petiolaris

Klimhortensia

Een klimplant met een luxe uitstraling? Dat is de Klimhortensia. Deze is dichtbegroeid genoeg om hem als haag te gebruiken, maar heeft ook mooie gekartelde bladeren die voor een luxe sierelement zorgen. Bij QuickHedge kun je de Klimhortensia als kant-en-klaar haag bestellen bij onze groenpartners. De officiële naam voor de Klimhortensia is de Hydrangea anomala petiolaris. Het is een uitstekende klimmer die ook tegen muren op kan groeien. Hierbij kan hij gemiddeld 25 tot 50 centimeter per jaar groeien. Wanneer je deze kant-en-klaar heg bij QuickHedge bestelt, heeft hij al een mooie hoogte van maar liefst 180 centimeter. Daarom kiezen veel groenprofessionals ervoor om hun tuinprojecten compleet te maken met deze kant-en-klaar heg.

Hydrangea anomala petiolaris | Klimhortensia
Hydrangea anomala petiolaris | Klimhortensia

Bijzonderheden Hydrangea anomala petiolaris

Bladverliezende klimhortensia welke geschikt is voor elke grondsoort. Standplaats halfschaduw/ schaduw. Geeft grote heldere witte bloemschermen in juli/ augustus en soms een nabloei in oktober. Is winterhard, in de winter ook zeer decoratief. Licht snoeien in het voorjaar.

Download productblad: Klimhortensia

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
04-05
Bloemdragend Bloemdragend
07-08
Gewicht Gewicht
75 kg
Hoogte Hoogte
180 cm
Frame klimplant Frame klimplant

Klimhortensia kopen

Je hebt geen geduld nodig wanneer je besluit om een Klimhortensia haag te kopen bij QuickHedge. Doordat wij deze als volgroeide heggen kweken, geniet je meteen van een weelderig resultaat. Omdat het om een klimplant gaat, kweken wij de Hydrangea anomala petiolaris op een frame. Dit frame is helemaal bedekt in bladeren en zorgt zo voor voldoende privacy wanneer je de Klimhortensia als haag gaat gebruiken. Je kunt bij QuickHedge dus echt een kant-en-klare Hydrangea anomala petiolaris kopen.

Natuurlijk kun je de haag nog verder laten groeien. Plaats hem daarvoor tegen een muur of verhoog het frame met een extra raster. Zo kun je een indrukwekkend hoge heg krijgen die meteen voor een statige uitstraling zorgt. Wil je de Klimhortensia juist in toom houden? Snoei hem dan eens per jaar. Dit kan in april of mei, wanneer het niet meer vriest in de nacht.

Hydrangea anomala petiolaris planten

Je overweegt om een Klimhortensia in de tuin de plaatsen, maar wat is de beste plek om deze te planten? Deze kant-en-klaar heg is gelukkig niet kieskeurig. Deze haag doet het namelijk goed op vrijwel iedere ondergrond. Het is alleen belangrijk dat de grond niet te droog is. Dat kun je goed bestrijden door de bodem regelmatig te bewateren wanneer het een tijd niet geregend heeft. De Hydrangea anomala petiolaris kan goed tegen de volle zon, maar ook in de schaduw groeit hij uitstekend. Dankzij het systeem van QuickHedge hoef je ook niet te twijfelen wat het juiste moment is om de Klimhortensia te planten. Dit kan namelijk iedere tijd van het jaar, dus ook gewoon in de winter. Dat heeft alles te maken met de jarenlange zorg die de planten hebben gekregen in onze kwekerij. Hierdoor ontstaan er sterke planten die eigenlijk direct verder kunnen groeien in een nieuwe tuin.

Krijgt de Klimhortensia bloemen?

Een van de redenen waarom veel mensen voor een Klimhortensia in hun tuin kiezen, is dat deze klimplant ook prachtige bloemen krijgt. In juli of augustus zie je langzaam grote witte bloemschermen in de heg ontstaan. Deze geven de kant-en-klaar haag een elegante uitstraling en zorgen ervoor dat je tuin tot leven komt. Met een beetje geluk is dit niet de enige bloeiperiode van de Hydrangea anomala petiolaris. Soms kan er in het najaar nog een tweede bloei ontstaan. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden en temperatuur. Je bent in ieder geval eens per jaar verzekerd van prachtige witte bloemen in de Klimhortensia.

Naar het producten overzicht