Prunus laurocerasus Herbergii

Laurierkers Herbergii

Maak kennis met de Laurierkers Herbergii, een krachtige haag die geschikt is voor vrijwel iedere tuin. De Latijnse naam voor deze haagsoort is Prunus laurocerasus Herbergii en hij wordt gezien als een van de meest vorstbestendige laurierplanten. Zo geniet je ook in de wintermaanden van een fraaie groene omheining. Deze kant-en-klaar haag valt op dankzij zijn donkergroene en smalle bladeren, altijd met een mooie glans. Het is mogelijk om witte bloemen in de haag te ontdekken, maar de manier van snoeien kan de groei van bloemen beperken. De kant-en-klaar hagen krijgen ook vruchten in de maanden september en oktober. Zo valt er ieder seizoen iets anders te ontdekken aan de Laurierkers Herbergii.

Prunus laurocerasus Herbergii | Laurierkers Herbergii
Prunus laurocerasus Herbergii | Laurierkers Herbergii

Bijzonderheden Prunus laurocerasus Herbergii 

Stijlvolle dichte groenblijvende glanzende haag. De bladeren zijn donkergroen en smal. Niet te vroeg snoeien vanwege kans op vorstschade. Beste snoeitijd is van eind mei tot begin juni.  Door de snoei van de haag zal deze laurier weinig tot geen bloemen vormen. De Herbergii stelt weinig eisen aan de standplaats. Vergeleken met de andere lauriersoorten is de Herbergii goed vorstbestendig. Geschikt voor elke humusrijke vochtdoorlatende omgeving.

Download productblad: Laurierkers Herbergii

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
05-06
Vruchtdragend Vruchtdragend
09-10
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
150 cm

Laurierkers Herbergii kopen

Wil je een eigen Laurierkers Herbergii kopen voor afscheiding van jouw tuin? QuickHedge is specialist op het gebied van het kweken van kant en klaar hagen. Hierboven kun je een offerte aanvragen voor kant-en-klare Laurierkershagen. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door één van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven groenprofessionals die onze hagen vakkundig aanplanten.

Onze haagelementen hebben een hoogte van 150 centimeter, waardoor je direct van veel privacy geniet. Deze mooie hoogte en dikke begroeiing krijgen onze hagen doordat ze minstens zes jaar in de kwekerij konden groeien. Met veel zorg en aandacht zorgen onze specialisten ervoor dat er een prachtige haag ontstaat die eenvoudig overgeplaatst kan worden. Wil je dus een Prunus laurocerasus Herbergii kopen en niet wachten tot deze na enkele jaren voor een mooi resultaat zorgt? Bij QuickHedge hebben wij wat je zoekt.

Prunus laurocerasus Herbergii planten

Het planten van de Prunus laurocerasus Herbergii is gaat dankzij ons systeem erg snel. Dat komt door de slimme haagelementen die wij leveren. Deze plaatst de hovenier in een geul die hij vooraf gegraven heeft, zodat de haag meteen zijn vaste plek heeft. Het is niet nodig om te wachten tot de ideale tijd van het jaar om de Laurierkers Herbergii te planten. Dit kan namelijk in ieder seizoen, dus ook in het hart van de winter. Dat is te danken aan de jarenlange zorg die onze planten in onze kwekerij hebben gekregen.

Hierdoor leveren wij direct een volgroeide Laurierkers Herbergii, die zich prachtig wortelt in de tuin. Daarom werken wij met een netwerk van talloze tuinarchitecten en hoveniers om met de hagen van QuickHedge te werken. Ons systeem stelt ze in staat om het hele jaar door klussen uit te voeren en direct een volgroeide haag te plaatsen.

De Laurierkers Herbergii is niet kieskeurig over zijn staanplaats. Deze haag doet het op iedere plek goed, van een schaduwrijke locatie tot een plek vol in de zon. Zo kun je eenvoudig een hele tuin omheinen met deze hagen. Dat maakt het planten van de Prunus laurocerasus Herbergii nog eenvoudiger, want je hoeft niet uitgebreid te zoeken naar de ideale locatie. Overigens hebben we ook een andere Laurierkers in ons assortiment, dat is de Prunus laurocerasus Genolia.

Wanneer de Laurierkers Herbergii snoeien?

Om de groei van deze kant-en-klaar haag te stimuleren, is het belangrijk om de haag jaarlijks te snoeien. Doe dit niet te vroeg in het jaar. Het is dan nog te koud, waardoor er het risico is dat de Laurierkers Herbergii vorstschade oploopt. De beste periode om de heg te snoeien is in de periode tussen eind mei en begin juni. Knip alle uitstekende takken af tijdens het snoeien, waarbij je de bovenkant niet moet vergeten. Zo ontstaat er een prachtige haag in een rechte lijn, die gedurende het jaar steeds verder gevuld wordt met diepgroene bladeren.

Naar het producten overzicht