Prunus laurocerasus Genolia

Laurierkers Herbergii Genolia

Maak de tuin compleet met de Laurierkers Genolia. Deze haagsoort zorgt voor een prachtig effect dankzij zijn lange, smalle bladeren. Deze groeien dicht op elkaar, waardoor er een volle haag ontstaat die de tuin uitstekend afschermt. De heg wordt ook wel de Prunus laurocerasus Genolia genoemd en kan witte bloemen krijgen, zolang hij op de juiste manier gesnoeid wordt. Het is bovendien een vruchtdragende haag die in het najaar kersenachtige vruchten krijgt. Zo zorgt hij direct voor meer kleur in de tuin. Bij QuickHedge kunt je deze kant-en-klare haag kopen in een hoogte van 2 meter.

Prunus laurocerasus Genolia | Laurierkers Herbergii Genolia
Prunus laurocerasus Genolia | Laurierkers Herbergii Genolia

Bijzonderheden Prunus laurocerasus Genolia

Niet te vroeg snoeien vanwege kans op vorstschade. Deze laurierhaag is winterhard. De Genolia is een smal opgaande, compacte groenblijvende haag. De glanzende bladeren van de Genolia zijn smaller en donkerder dan de meeste lauriersoorten. Door de snoei van de haag zal deze laurier weinig tot geen bloemen vormen. Verdraagt schaduw maar wordt mooier in het volle licht. Geschikt voor elke humusrijke vocht doorlatende omgeving.

Download productblad: Laurierkers Herbergii Genolia

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
05-06
Bloemdragend Bloemdragend
05-06
Vruchtdragend Vruchtdragend
09-10
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Laurierkers Genolia kopen

Dankzij de kwekerij van QuickHedge is het altijd mogelijk om een volgroeide Laurierkers Genolia te kopen. Doordat de hagen jarenlang de ruimte hebben gehad om te groeien, kun je direct een complete haag aanleggen die voor voldoende privacy zorgt. Dit is de reden waarom veel hoveniers en tuinarchitecten ervoor kiezen om een haag aan te leggen met onze QuickHedge haagelementen. Je hoeft niet te wachten tot de haag na enkele jaren hoog genoeg is, maar geniet direct van het mooie eindresultaat. Onze kant-en-klare hagen worden vers geleverd vanuit de kwekerij, zodat je ervan verzekerd bent dat ze prachtig tot hun recht komen in de tuin.

Wil je een Prunus laurocerasus Genolia kopen? Ontdek dan de mogelijkheden bij QuickHedge. Vraag hierboven een offerte aan voor onze kant-en-klare hagen. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

De Laurierkers Genolia is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Prunus laurocerasus Genolia kant en klaar aanplanten

Bij QuickHedge bieden wij maar liefst 26 verschillende soorten hagen aan, allemaal met hun eigen uitstraling en kwaliteiten. Deze hagen hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn bijzonder eenvoudig te planten. Dat komt doordat wij deze in complete haagelementen aanbieden. Ieder element is 1 meter lang en bestaat uit meerdere planten. Zo ontstaat er een stevige heg die de tuin mooi afschermt. Om deze elementen te planten graaft de hovenier een geul die even lang en breed is als de gewenste haag. De groenprofessional plaatst de elementen netjes naast elkaar in de geul en je ziet de haag in een rap tempo verschijnen.

Wij zorgen ervoor dat de Prunus laurocerasus Genolia gekweekt wordt in humusrijke grond. Hierdoor krijgt hij alle voedingsstoffen om snel te groeien, met een prachtig wortelstelsel als resultaat. Dit betekent ook dat de Laurierkers Genolia zich makkelijk wortelt in de nieuwe tuin. Zo geniet je vanaf het eerste moment van een groene haag die zijn bladeren nooit verliest. Dat maakt de Laurierkers Genolia een goede keuze wanneer je een haag wilt planten die zowel in de zomer als in de winter voor voldoende privacy zorgt. De groene bladeren zien er in ieder seizoen prachtig uit. Zorg er wel voor dat je samen met de hovenier de juiste standplaats en grond uitkiest. Deze haag wordt het mooiste in het volle licht en heeft behoefte aan een doorlatende en humusrijke ondergrond. Overigens hebben we ook een andere Laurierkers in ons assortiment, dat is de Laurierkers Prunus laurocerasus Herbergii.

Is de Laurierkers Genolia winterhard?

Ja, sterker nog: de Laurierkers Genolia is zelfs een van de meest winterharde hagen die je kunt kiezen. Deze plant is niet bang voor een beetje kou en behoudt zijn groene bladeren goed. Het is dus ook niet nodig om de haag af te dekken zodra het gaat vriezen. Houd tijdens het snoeien wel rekening met de vorst. Snoei je de haag te vroeg, dan kan er wel vorstschade optreden. Daarom adviseren wij om deze haag rond eind mei of begin juni te snoeien.

Naar het producten overzicht