Trachelospermum jasminoides

Sterjasmijn

Kleurrijk, elegant en een uitstekende klimmer: de Sterjasmijn heeft het allemaal. Deze kant-en-klaar haag is gevuld met prachtige glanzende bladeren in een donkergroene kleur. Je kent de Sterjasmijn misschien ook wel onder zijn Latijnse naam: de Trachelospermum jasminoides. Het mooie aan deze kant-en-klaar hagen is dat ze met de juiste ondersteuning kunnen blijven klimmen. Zo is het altijd mogelijk om een haag met de ideale hoogte te krijgen. Natuurlijk zijn de witte bloemen ook een belangrijke reden om een Sterjasmijn in de tuin te plaatsen. Deze zorgen in de zomermaanden voor bijzonder veel sfeer in de tuin. Bij QuickHedge kunnen zowel groenprofessionals als particulieren deze prachtige kant-en-klaar heg kopen.

Trachelospermum jasminoides | Sterjasmijn
Trachelospermum jasminoides | Sterjasmijn

Bijzonderheden Trachelospermum jasminoides

Deze haag is gevoelig voor vorst. Bij vorst goed afdekken. Vruchten zijn niet eetbaar. Groenblijvende klimmer met donkergroen glanzend blad. Bloeit van begin juni tot eind september. Witte buisvormige bloemen geuren sterk en ruiken fris-zoet. Jasmijn groeit op elke humusrijke vochtdoorlatende bodem. Standplaats zonnig tot halfschaduw. Bloeit het rijkst op een zonnige plek. 

Download productblad: Sterjasmijn

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
03-04
Bloemdragend Bloemdragend
06-09
Vruchtdragend Vruchtdragend
07-09
Gewicht Gewicht
75 kg
Hoogte Hoogte
180 cm
Frame klimplant Frame klimplant

Sterjasmijn als kant en klaar haag kopen

De kant en klaar haag Jasmijn is een uitstekende klimmer, maar dankzij QuickHedge is het niet nodig niet te wachten tot deze haag volgroeid is. Bij ons kun je namelijk direct een volgroeide Sterjasmijn kopen met een hoogte van wel 180 centimeter. Zo creëer je in een handomdraai een haag die direct voor privacy en kleur zorgt.

In onze kwekerij geven we de planten een goede start door ze zes jaar lang op de ideale bodem te laten groeien. Hierdoor kun je als groenprofessional direct een prachtige Trachelospermum jasminoides kopen die direct de tuin tot leven brengt. De haagelementen kunnen zonder voorbereiding in de grond geplaatst worden en zullen ook in een mum van tijd gaan wortelen. Zo ontstaat er binnen een dag een decoratieve haag die jarenlang mee kan gaan.

Vraag hierboven een offerte aan om de Sterjasmijn als kant en klaar haag te kopen. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

De Sterjasmijn is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Trachelospermum jasminoides planten

Dankzij het slimme systeem van QuickHedge is het bijzonder eenvoudig om een Trachelospermum jasminoides te planten. Zo lukt het om in een uur tijd tot wel 20 meter aan te leggen. Het enige wat de groenprofessional doet is een geul graven die breed en diep genoeg is om het haagelement in te plaatsen. Doordat de elementen al prachtig in een rechte vorm zijn gebracht, is het eenvoudig om een strakke haag te creëren. De Sterjasmijn wordt standaard geleverd met een frame en heeft daardoor een maximale hoogte van 180 centimeter.

Houd bij het planten van de Sterjasmijn rekening met een aantal zaken. Zo staat deze plant het liefste in de zon of halfschaduw. Zolang de bodem humusrijk en vochtdoorlatend is, zal de Trachelospermum jasminoides zich helemaal op zijn plek voelen. Snoeien is niet noodzakelijk, maar kan helpen om de haag in vorm te houden. Doe dit dan in het voorjaar, bijvoorbeeld in maart of april. De Sterjasmijn is groenblijvend, maar houdt niet van vorst. Dek de haag dus bij voorkeur af in de winter, zodat de plant niet beschadigd raakt.

Wanneer bloeit de Sterjasmijn?

Een van de grote redenen om een Sterjasmijn in de tuin te planten, is dat deze haag ieder jaar in bloei komt. Hij vult zich dan met elegante witte bloemen die een friszoete geur afgeven. Overweeg je om de kant en klaar haag jasmijn te planten? Dan wil je natuurlijk wel weten wanneer deze in bloei komt. Gemiddeld is dit van juni tot september. Gedurende deze periode komen er constant nieuwe bloemen bij, waardoor je lang van de sprookjesachtige uitstraling van deze haag geniet. Wil je er zeker van zijn dat de plant optimaal in bloei komt? Plant de Sterjasmijn dan op een zonnige plek. Dat stimuleert de groei van nieuwe bloemen.

Naar het producten overzicht