Acer campestre

Veldesdoorn

De veldesdoorn is een charmante haag die ook wel de Spaanse aak wordt genoemd. Misschien ken je hem ook wel onder zijn Latijnse naam, namelijk de Acer campestre. De Veldesdoorn kan als een op zichzelf staande boom worden geplant, maar is ook een goede basis voor een volle heg. Hij heeft grote bladeren die voor een speels effect zorgen, maar ook voldoende privacy bieden in je tuin. De robuuste stam maakt de speelse uitstraling van deze haag helemaal compleet. Bij QuickHedge is het mogelijk om de veldesdoorn als kant-en-klaar haag te kopen. Deze staat binnen de kortste keren in je tuin en hoeft niet aan te groeien, waardoor hij direct voor een fijne sfeer zorgt.
Acer campestre | Veldesdoorn
Acer campestre | Veldesdoorn

Bijzonderheden Acer campestre

Lichtgroene bladverliezende haag, met een mooie felgele herfstkleur. Opvallende kurklaag op de takken. De haag is geschikt voor zowel een zonnige als schaduwrijke omgeving. Windbestendig en bestand tegen luchtverontreiniging en strooizout. De haag verdraagt snoeien probleemloos het gehele jaar door. Niet geschikt om te plaatsen op zeer arme droge zandgrond en erg natte bodems.

Download productblad: Veldesdoorn

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
01-12
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Veldesdoorn kopen

Quickhedge maakt een veldesdoorn kopen een makkelijk en snel proces. Vraag hierboven een offerte aan en onze groenpartners leveren volgroeide hagen, geleverd in haagelementen. Deze krachtige elementen hebben een sterk wortelstelsel, waardoor de haag goed over te plaatsen is. De wortels vinden gauw hun weg, wat je ervan verzekert dat je Acer campestre mooi door blijft groeien. Hier kun je een Acer campestre kopen met een hoogte van 2 meter. Je hoeft dus niet eens te wachten tot de heg een mooie hoogte heeft bereikt. Dat verklaart waarom steeds meer groenprofessionals ervoor kiezen om kant-en-klaar hagen in hun projecten te gebruiken. Deze zorgen er namelijk voor dat je meteen van het beoogde resultaat kunt genieten, zonder dat de haag jarenlang moet aangroeien.

Acer campestre planten

De haagelementen van QuickHedge maken het makkelijk om je veldesdoorn te planten. Wij leveren deze elementen rechtstreeks uit de kwekerij, waar ze zes jaar lang hebben mogen groeien. Deze kunnen vervolgens rechtstreeks in de grond geplaatst worden, met verpakking en al. De verpakking rondom de kluit breekt namelijk vanzelf af en is niet schadelijk voor de grond. Zorg ervoor dat de kluit helemaal bedekt is met grond en geef de kant-en-klaar haag de eerste dagen net wat meer water dan gebruikelijk. Nu hoef je alleen maar te genieten van het prachtige resultaat.

Een groot pluspunt van de veldesdoorn is dat deze heg tegen een stootje kan. Zo maakt het de haag niet uit of hij in de schaduw of zon staat. Ook problemen als luchtverontreiniging, strooizout en harde wind zijn geen enkel probleem voor de Acer campestre. Je hoeft ook niet kieskeurig te zijn over het moment waarop je de veldesdoorn gaat snoeien. Dit kan namelijk iedere tijd van het jaar. Het enige wat de Acer campestre vereist is een goed doorlatende bodem. De grond mag niet te droog, maar zeker ook niet te nat zijn.

Verliest de veldesdoorn zijn blad in de winter?

Wanneer je een kant-en-klaar haag gaat plaatsen, is het goed om na te denken over hoe de haag er gedurende het jaar uit gaat zien. De veldesdoorn verliest in de winter zijn bladeren. De frisse groene bladeren maken dan plaats voor de robuuste kurklaag die op de takken te zien is. Wil je dus een haag plaatsen die het hele jaar door voor privacy zorgt? Dan is de veldesdoorn niet de beste keuze. Je kunt deze haag wel prima gebruiken voor het creëren van verschillende secties in een grote tuin. Of plaats de Acer campestre tegen een schutting voor de perfecte combinatie van privacy en groene aankleding.

Naar het producten overzicht