Fagus sylvatica Atropunicea

Rode beuk

Geef de tuin wat extra kleur met de rode beuk. Deze heg heet de Fagus sylvatica atropunicea en is familie van de groene beuk. Het enige verschil tussen de twee is de kleur van de bladeren. De rode beuk heeft prachtige groenrode bladeren die in de herfst een nog intensere rode kleur krijgen. Zo breekt je het groene landschap in de tuin mooi op met deze kant-en-klaar haag. Deze kant-en-klaar hagen zijn een goede keuze wanneer je op zoek bent naar meer privacy. De rode beuk groeit namelijk goed dicht en behoudt een deel van zijn bladeren in de winter. Wil je deze kant-en-klaar heg kopen? Vraag dan eenvoudig een offerte aan bij QuickHedge.

Fagus sylvatica Atropunicea | Rode beuk
Fagus sylvatica Atropunicea | Rode beuk

Bijzonderheden Fagus sylvatica Atropunicea

Verdraagt geen gesloten verharding, beuk mag niet te nat staan. Een dieproodbladerige haag met glimmend blad, in het najaar verkleurend naar bruinrood. De haag groeit het best op een goed doorlatende humusrijke grond. Het dorre blad blijft na de herftsverkleuring aan de takken hangen en zorgt hierdoor ook in de winter voor privacy en structuur.

Download productblad: Rode beuk

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Gedeeltelijk bladverliezend Gedeeltelijk bladverliezend
Snoei Snoei
05 & 08
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Rode beuk kopen

Een rode beuk is een prachtige keuze wanneer je een natuurlijke afscheiding wilt maken in een tuin. Dat is ook nog bijzonder makkelijk wanneer je besluit een rode beuk van QuickHedge te kopen. Dankzij onze slimme manier van telen kunnen wij compleet volgroeide hagen leveren die direct voor het juiste effect zorgen. In onze kwekerij geven wij de planten tot wel zes jaar de tijd om hun maximale hoogte te bereiken. Dit zorgt bovendien voor sterke wortels, waardoor de haag ook na overplaatsing goed blijft groeien.

Wil je een Fagus sylvatica atropunicea kopen vraag dan hierboven een offerte aan voor deze kant-en-klare haag. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door een van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Fagus sylvatica atropunicea planten

Bij QuickHedge maken we het planten van een rode beuk zo eenvoudig mogelijk. Dat heeft alles te maken met onze haagelementen. Deze bevatten vier planten per strekkende meter en zijn in hun geheel in de grond te plaatsen. Ook de bio-afbreekbare verpakking mag direct in de grond. Doordat de rode beuk al volgroeid is, kun je deze iedere tijd van het jaar planten.

Er zijn een paar aandachtspunten wanneer je de rode beuk gaat planten. Zo verdraagt de Fagus sylvatica atropunicea haag geen gesloten verharding. Ook een te natte grond is schadelijk voor de plant. Daarom wil je de Fagus sylvatica Atropunicea bij voorkeur in een doorlatende, humusrijke grond planten. Doe dit gewoon met de verpakking van afbreekbaar karton, maar zorg ervoor dat het karton wel volledig onder de grond zit. Zo krijgt de rode beuk alle ruimte om zich goed te wortelen op zijn nieuwe locatie.

Heb je vragen over de juiste verzorging of wil je weten hoe je de rode beuk het beste aanplant? Wij staan altijd voor klaar om je vragen te beantwoorden.

Hoe moet je de rode beuk snoeien?

De Fagus sylvatica atropunicea is een prachtige volle haag die ook in de winter nog voldoende blad behoudt. Dat wil je natuurlijk ook zo houden. Daarom raden wij aan om de haag twee keer per jaar te snoeien. Zo geef je de bladeren de kans om zich mooi te blijven ontwikkelen, maar is de haag ook goed in vorm te houden. De ideale snoeimomenten zijn het einde van mei en het einde van augustus. Houd er tijdens het snoeien wel rekening mee dat de zon niet fel schijnt. De volle zon kan de kwetsbare rode beuk namelijk beschadigen wanneer deze net gesnoeid is. Een bewolkte dag heeft dus de voorkeur.

Naar het producten overzicht