Larix kaempferi

Japanse lariks

Creëer een volle haag in je tuin met de Japanse lariks. Dit is een soort conifeer die volop wordt gebruikt om Nederlandse tuinen mee af te schermen. De boom is gevuld met zachte naalden die in bundels bij elkaar groeien. De roodbruine schors heeft een ruwe textuur en zorgt dus voor een robuuste uitstraling. Je kent de Japanse lariks misschien ook wel als de larix kaempferi, wat de Latijnse benaming is. Bij QuickHedge is dit een van de 26 type planten die als kant-en-klaar haag verkocht worden. Ontdek de voordelen van deze prachtige hagen en hoe je de Japanse lariks het beste een plek in je tuin geeft.

Larix kaempferi | Japanse lariks
Larix kaempferi | Japanse lariks

Bijzonderheden Larix kaempferi

Deze naaldverliezende haag heeft naalden in bundels welke in het voorjaar frisgroen, in de zomer zacht blauw/groen zijn. In de herfst verkleurd hij prachtig goudgeel. De schors is rood tot grijsbruin. Deze haag heeft matig voedselrijke grond nodig. Standplaats halfschaduw of zon. Deze haag verdraagt wind en zoutezeelucht en is zeer winterhard.

Download productblad: Japanse lariks

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
05-06
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Japanse lariks kopen

Het mooie aan coniferen als de Japanse lariks is dat deze bomen ontzettend hoog kunnen worden. Dat maakt ze ook zo geschikt als haag. Ze zorgen voor meer dan genoeg privacy, niet alleen in je tuin. Hun indrukwekkende hoogte voorkomt ook dat buren je huis inkijken. Dankzij de kant-en-klaar hagen van QuickHedge hoef je niet te wachten tot je larix kaempferi een mooie hoogte bereikt heeft. Deze planten hebben bij levering al een hoogte van maar liefst 2 meter. Je kunt dus direct een Japanse lariks kopen die je tuin compleet maakt.

Ons systeem maakt het plaatsen van de haag eenvoudig. Daarom kiezen steeds meer hoveniers en tuinarchitecten voor kant-en-klaar heggen. Je hoeft enkel een larix kaempferi te kopen en wij leveren deze in praktische elementen. Deze elementen van 1 meter lang zijn verpakt in biologisch afbreekbaar karton. Plaats ze in een strakke lijn in de tuin en je ziet de haag voor je ogen verschijnen. Het legproces is zo snel, dat je binnen een uur al 20 meter aangelegd hebt.

Larix kaempferi planten

De Japanse lariks is een indrukwekkende boom die een paar voorwaarden heeft om mooi te blijven groeien. Zo wil je hem bij voorkeur in een voedingsrijke bodem planten. Is de bodem van nature niet zo voedingsrijk? Bemest hem dan goed om de haag sterk te houden. De lichtbehoefte van de larix kaempferi is gemiddeld. Dat betekent dat je hem bij voorkeur in de halfschaduw plaatst, al kan hij ook goed groeien op een zonnige plek. Het grote voordeel van de Japanse lariks is dat deze haag geen enkel probleem heeft met harde wind. Ook de zoute lucht aan zee is geen uitdaging voor de larix kaempferi. Woon je dus aan de kust en zoek je een geschikte kant-en-klaar haag? Overweeg dan een Japanse lariks, die rechtstreeks uit onze kwekerij komt.

Is de Japanse lariks naaldverliezend?

Waar enkele coniferen hun naalden behouden in de winter, verliest de Japanse lariks wel zijn naalden. Dit zorgt er wel voor dat de haag je iedere tijd van het jaar blijft verrassen. In de lente vult de Japanse lariks zich met lichtgroene naalden die voor een fris uiterlijk zorgen. Deze kleuren gedurende de zomer langzaam donkergroen, tot de herfst aanbreekt. Vanaf dat moment ontstaan er prachtige herfstkleuren in de larix kaempferi. Pas aan het einde van de herfst begint de Japanse lariks zijn naalden te verliezen. Vorst is verder geen probleem voor deze kant-en-klaar haag. Zelfs een zeer strenge winter overleeft de haag moeiteloos.

Naar het producten overzicht