Picea abies

Fijnspar

Ze hebben een heerlijke geur, kunnen indrukwekkend hoog worden en zorgen voor veel sfeer in je tuin. De fijnspar is niet voor niets een geliefde haagsoort in Nederland. Bij QuickHedge koop je deze als een kant-en-klaar haag, die al helemaal volgroeid geleverd wordt. De fijnspar is een soort conifeer en heet Picea abies in het Latijn. Het is een frisgroene spar met mooie, regelmatige takken. De naalden van 2 centimeter lang zorgen voor een mooi effect en blijven bovendien de hele winter zitten, ook bij strenge vorst. Bij QuickHedge leveren we deze kant-en-klaar hagen snel, waarbij je binnen een uur al een complete haag aan kunt leggen.

Picea abies | Fijnspar
Picea abies | Fijnspar

Bijzonderheden Picea abies

Deze groenblijvende haag met zijn groene naalden en kaarsrechte stam is een prima kant-en-klaar haag. De takken zijn mooi regelmatig verdeelt en staan vol met 2cm lange stekelige glanzende naalden. De jonge uitloop van naalden is frisgroen. Door de snoei van de haag zal deze spar geen kegels vormen. Deze haag verdraagt schaduwrijke plekken goed, een zeer zonnige standplaats vertraagt de groei. De fijnspar is geschikt voor matig vochtige grondsoorten. De fijnspar vraagt geen bijzondere zorg en is door zijn winterhardheid zeer geschikt voor sneeuwrijke gebieden.

Download productblad: Fijnspar

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Snoei Snoei
04-05
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Fijnspar kopen

Bij QuickHedge kun je een fijnspar kopen die al mooi volgroeid is, met een hoogte van 2 meter. In de natuur kunnen deze bomen een hoogte van maar liefst 45 meter bereiken, dus het is zeker mogelijk om de haag nog wat verder te laten groeien. Wil je juist een strakke heg behouden? Dan kun je de haag gewoon jaarlijks snoeien, bij voorkeur in april of mei. Wij zorgen ervoor dat de haag zes jaar lang kan groeien in onze kwekerij en leveren hem vervolgens in haagelementen van 1 meter lang. Per meter verwerken wij 4 planten in het haagelement, waardoor er een volle haag ontstaat. Zo kun je direct een Picea abies kopen die je tuin de perfecte afwerking geeft.

De Fijnspar is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Picea abies planten

Ga je de fijnspar planten, dan is het vooral belangrijk om op de ondergrond te letten. Deze haag vindt het prettig om op matig vochtige plekken te staan. Zorg dus voor een goed doorlatende bodem die tegelijkertijd niet te droog is. Wat zonlicht betreft is de kant-en-klaar haag niet kieskeurig. In de schaduw doet hij het goed, maar de halfschaduw is ook prima. Je kunt er ook voor kiezen om de fijnspar in de volle zon te planten. Houd er dan wel rekening mee dat dit het groeiproces van de haag wat vertraagt.

De Picea abies is eenvoudig te onderhouden. Wil je zo min mogelijk overlast hebben van de haag, dan is het verstandig om hem jaarlijks te snoeien. Dit belemmert namelijk de groei van kegels. Hierdoor zullen deze ook niet uitvallen en zullen er geen zaadjes door je tuin waaien, waardoor je minder opruimwerk hebt. De winterhardheid van de fijnspar zorgt ervoor dat je deze haag ook met een gerust hart in zeer koude gebieden kunt planten. Het is niet nodig om de haag extra te beschermen in de wintermaanden, want zelfs bij extreme vorst behoudt hij zijn naalden.

Is de fijnspar groenblijvend?

Het is aan de ene kant mooi om van herfstkleuren te genieten in je tuin, maar je wilt in de winter ook een beetje groen in je tuin hebben. In dat geval is de fijnspar een goede keuze. Dit is namelijk een groenblijvende kant-en-klaar haag. De naalden verliezen hun kleur niet in de winter en blijven dus mooi groen. Doordat de spar zijn naalden niet verliest, is het een goede keuze wanneer je je tuin op een mooie manier wilt afschermen. Het hele jaar door geniet je van evenveel privacy, zodat je zorgeloos tot rust komt in je tuin.

Naar het producten overzicht