Thuja occidentalis Smaragd

Levensboom Smaragd

Een conifeer met een prachtige smaragdgroene kleur: dat is de Levensboom Smaragd. Net als veel andere coniferen leent deze plant zich uitstekend als afscheiding voor een tuin. De levensboom, ook wel de Thuja occidentalis smaragd genoemd, heeft een dichte begroeiing, waardoor je zeker weet dat er niemand in de tuin in kijkt. De boom verliest zijn bladeren ook niet in de winter en geeft zelfs een heerlijke dennengeur af. Doordat de Levensboom Smaragd niet kieskeurig is, floreert deze kant-en-klaar haag op talloze plekken. Daarom kiezen veel hoveniers en tuinarchitecten voor deze kant-en-klaar hagen wanneer ze een nieuwe tuin gaan aanleggen. Ontdek de voordelen bij QuickHedge.

Thuja occidentalis Smaragd | Levensboom Smaragd
Thuja occidentalis Smaragd | Levensboom Smaragd

Bijzonderheden Thuja occidentalis Smaragd

Deze conifeer is iets donkerder groen dan de Thuja occidentalis Brabant en is zeer winterhard. Ook is de bladstructuur van de Smaragd verfijnder. De naam smaragd is afgeleid van zijn kleur: smaragdgroen. Deze conifeer is eenvoudig te verzorgen en groeit in de meeste omstandigheden probleemloos. Voor wie dat aanspreekt: een Thuja geurt heerlijk naar 'dennenbos'.

Download productblad: Levensboom Smaragd

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Snoei Snoei
07-08
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Levensboom Smaragd kopen

Bij QuickHedge maken wij het makkelijk om een kant-en-klare Levensboom Smaragd te kopen. Wij leveren namelijk complete haagelementen die uit meerdere volgroeide planten bestaan. Hierdoor is het geen zorg meer of de haag wel hoog genoeg is, want ieder haagelement is meteen hoog genoeg voor veel privacy.

Hierboven kun je een offerte aanvragen voor kant-en-klare Levensboom Smaragd. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door één van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Zodra je de haagelementen in de grond plaatst, is de haag compleet. In onze kwekerij verzorgen wij de planten minimaal zes jaar, soms zelfs langer. Zo kun je een verse Thuja occidentalis smaragd kopen die al 2 meter hoog is. Gebruik hem voor het afscheiding van de tuin of om een grote tuin in verschillende secties op te delen. Doordat de Levensboom Smaragd blijft groeien, kun je een indrukwekkende haag creëren die de tuin helemaal compleet maakt. Overigens hebben we nog een andere Levensboom in ons assortiment: De Thuja occidentalis Brabant.

De Levensboom Smaragd is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Thuja occidentalis smaragd planten

Het planten van een Levensboom Smaragd is niet ingewikkeld. Deze kant-en-klaar heggen zijn niet kieskeurig over hun locatie. Kies een plek in de schaduw uit of plaats de haagelementen in de volle zon. Zolang de grond humusrijk is, zal de Thuja occidentalis smaragd het goed doen. Dit gemak maakt de levensboom een geliefde keuze voor het aanleggen van een nieuwe haag. Hij staat namelijk prachtig in iedere tuin. Het onderhouden van de plant is een fluitje van een cent, zolang de plant een goede basis heeft.

Je hoeft niet te twijfelen of de Levensboom Smaragd het goed zal doen in de nieuwe tuin. Wij zorgen namelijk voor haagelementen met een sterk wortelstelsel. Dit komt doordat wij alle hagen in een humusrijke grond kweken. Dit zorgt voor een sterke basis en een prachtige plant die makkelijk over te plaatsen is. Zolang je de grond van de Thuja occidentalis smaragd vochtig houdt, zal deze zich mooi ontwikkelen in de nieuwe tuin en moeiteloos door blijven groeien.

Wanneer moet je de Levensboom Smaragd snoeien?

Een van de kwaliteiten van de Levensboom Smaragd is dat deze enorm snel groeit. Wil je de haag dus een beetje in toom houden? Dan is het belangrijk om deze tijdig te snoeien. Het is het beste om dit tweemaal per jaar te doen. De eerste snoeibeurt vindt plaats in late mei of het begin van juni. De tweede keer snoei je de haag in september. Snoei de Thuja occidentalis smaragd enkel op bewolkte dagen. De felle zon kan namelijk schadelijk zijn voor de takken die net zijn afgeknipt.

Een ander aandachtspunt is dat je de haag niet tot aan de stam terug moet snoeien. Dit beschadigt de Levensboom Smaragd. Snoei daarom enkel de groene delen van de boom, zodat deze jarenlang sterk blijft.

Naar het producten overzicht