Tilia cordata

Winterlinde

Vul je tuin met een romantische sfeer door een Winterlinde als haag te planten. Deze kant-en-klaar haag wordt ook wel de Tilia cordata genoemd en is een geliefde keuze dankzij zijn hartvormige bladeren. Deze hebben in de zomer een frisse groene kleur, maar krijgen in de herfst een prachtige gouden tint. In de lente vullen deze kant-en-klaar hagen zich met kleine witte bloemen die voor een feestelijk effect zorgen. Dat maakt de Winterlinde een heg die echt met de seizoenen meegaat. Heb je interesse in de Winterlinde? Ontdek deze prachtige kant-en-klaar heg dan bij QuickHedge en vraag hieronder een offerte aan.

Tilia cordata | Winterlinde
Tilia cordata | Winterlinde

Bijzonderheden Tilia cordata

Deze haag is winterhard en zeer goed windbestendig. Hoewel deze haag zoute wind redelijk goed verdraagt, is ze zeer gevoelig voor strooizout. Bladverliezende haag met hartvormig blad. Het kleine blad is groen aan de bovenzijde, en aan de onderzijde blauwgroen van kleur. In de herfst verkleurt het blad geel. De jonge twijgen van deze haag zijn groen tot roodbruin. Deze linde heeft minder last van bladluis dan andere linde soorten. De haag gedijt op alle grondsoorten, verdraagt ook een droge grond.

Download productblad: Winterlinde

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Bladverliezend Bladverliezend
Snoei Snoei
11-01
Bloemdragend Bloemdragend
06-09
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Winterlinde kopen

Bij QuickHedge is een Winterlinde kopen altijd mogelijk. Op deze pagina kun je een offerte aanvragen voor kant-en-klare Winterlinde. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door één van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven vakmensen die onze hagen met uiterste zorg aanplanten.

Wij leveren deze haag in complete haagelementen van 1 meter lang. Deze elementen zijn gevuld met vier losse planten, waardoor er een dichte haag ontstaat die meteen voor een vol effect zorgt. Wij leveren de Tilia cordata in een biologisch afbreekbare verpakking. Deze kan gewoon met de kluit in de bodem geplant worden, aangezien het karton gewoon verteerd wordt. Dat maakt het planten van de Winterlinde bijzonder makkelijk en snel.

Een QuickHedge haag zal zich goed wortelen, aangezien het een uitstekend wortelstelsel heeft verkregen in onze kwekerij. Via een van onze hoveniers kun je een volgroeide Tilia cordata als haag kopen. Wij kweken de hagen minstens zes jaar in de kwekerij, zodat ze de tijd hebben gekregen om zich goed te ontwikkelen. Dat zorgt ervoor dat ze moeiteloos floreren in een nieuwe tuin.

Tilia cordata planten

Een groot voordeel van de Winterlinde is dat deze haag niet kieskeurig is. Bij het planten is het niet nodig om rekening te houden met de locatie. Zelfs sterke zoutwind is geen probleem, net als een droge bodem. Dat maakt de Winterlinde een goede keuze voor tuinen in de buurt van de kust. Doordat wij de haag in een humusrijke bodem telen, ontstaat er een uitgebreid wortelstelsel. Dit zorgt ervoor dat de wortelen van de Tilia cordata makkelijk verder groeien in een nieuwe tuin. Zo zal de haag blijven groeien en geen moment iets tekort komen.

Dankzij onze haagelementen is er binnen een dag een nieuwe haag aangeplant. Sterker nog: Het is mogelijk om maar liefst 20 strekkende meters in een uur tijd aan te leggen. Zo is het mogelijk om in één dag een complete tuintransformatie te realiseren. Voor je het weet wordt de tuin omheind door een prachtige groene haag met hartvormige bladeren, die het hele jaar door voor sfeer en een mooie aankleding zorgt. Ontdek het zelf en bestel bij onze groenprofessionals een kant en klare QuickHedge haag om jouw tuinproject compleet te maken.

Is de Winterlinde winterhard?

De naam geeft het eigenlijk al prijs: de Winterlinde is zeker een winterharde plant. Dat maakt hem bij uitstek geschikt als haag. Het is echter geen groenblijvende haag. Dit betekent dat de Winterlinde in de koudere maanden zijn bladeren verliest, waardoor je niet van volledige privacy geniet. Gebruik de haag dus voor het afrasteren van verschillende gedeelten binnen de tuin en houdt rekening dat de afscherming niet volledig dicht is. In de lente kijk je weer naar de prachtige hartvormige bladeren die aan de Winterlinde groeien. Zo blijft de Winterlinde haag je verrassen, welke tijd van het jaar het ook is.

Naar het producten overzicht