Prunus lusitanica Angustifolia hagen

U zoekt natuurlijke Prunus lusitanica Angustifolia hagen, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte haag, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Prunus lusitanica Angustifolia hagen

Prunus lusitanica Angustifolia hagenDe Portugese laurier Prunus lusitanica Angustifolia verschilt van Prunus lusitanica, omdat hij compacter is en zijn bladeren kleiner en donkergroen.

De Prunus lusitanica Angustifolia is een dichte struik met donkergroen eirond blad. Het blad is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Het is een wintergroene haag die uitstekend snoei verdraagt. Deze eigenschappen maken de Prunus lusitanica Angustifolia uitermate geschikt als kant en klaar haag. De Prunus lusitanica Angustifolia wijkt slechts licht af van de gewone laurierkers (Prunus laurocerasus) die we veel in plantsoenen zien. Het grootste verschil zijn donkergekleurde jonge takken bij de Prunus lusitanica Angustifolia en de vaak wat mindere bloei. Als hij bloeit gebeurt dat in mei en juni, waarbij de witte bloemtrossen wel 15 centimeter lang kunnen worden. De Prunus lusitanica Angustifolia stamt uit Spanje, Portugal, de Azoren en de Canarische Eilanden en is in ons klimaat enigszins vorstgevoelig.

Bekijk onze Laurier hagen
Of bezoek een verkooppunt

Prunus lusitanica Angustifolia hagen

Onze haag, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte haag van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle haag gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de haag voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De haag groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen