Olijfwilg afscheiding

U zoekt een natuurlijke Olijfwilg afscheiding, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte afscheiding, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Olijfwilg

Olijfwilg afscheidingDe olijfwilg (Latijnse plantnaam Elaeagnus ebbingei) is geen familie van de olijfboom. Ondanks dat Elaeagnus is afgeleid van het Griekse woord elaia dat olijf betekent. Het leerachtige blad van deze olijfwilg is opvallend. De bovenkant is glimmend donkergroen en aan de onderkant wat doffer grijs.

Bij matige snoei verschijnen er in deze olijfwilg bloemen in de herfst. Ze vallen niet op in uiterlijk, ze zijn klein en wit, maar geuren wel lekker. Soms verschijnen er na de winter rode bessen met een zilveren gloed, deze lijken nauwelijks op olijven. Ze zijn eetbaar, en kunnen prima worden gebruikt om jam van te maken. Snel oogsten is wenselijk aangezien vogels ook dol zijn op deze olijfwilg bessen. In Nederland zie je de olijfwilg veel in het kustgebied, dit omdat de olijfwilg niet gevoelig is voor wind en zout.

Bekijk onze Olijfwilg hagen
Of bezoek een verkooppunt

Olijfwilg afscheiding

Onze afscheiding, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte afscheiding van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle afscheiding gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de afscheiding voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De afscheiding groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen