Thuja occidentalis Brabant

Levensboom Brabant

Geen haag is zo sterk als een conifeer. Deze planten kunnen bijzonder hoog worden én zijn ook altijd dichtbegroeid. Dat geldt ook voor de Levensboom Brabant, in het Latijn de Thuja occidentalis Brabant genoemd. Je herkent deze conifeer aan zijn frisgroene kleur met lichtgele uitlopers. Het mooie aan de Levensboom Brabant is dat hij een heerlijke dennengeur afgeeft. Zo voel je je het hele jaar door thuis in de tuin, altijd met een frisse geur. Bij QuickHedge koop je een compleet volgroeide kant-en-klaar haag. Dat maakt de Levensboom Brabant de uitstekende keuze voor de afwerking van de tuin. Ontdek zelf de voordelen van onze kant-en-klaar hagen en hoe je extra lang geniet van de Thuja occidentalis Brabant.

Thuja occidentalis Brabant | Levensboom Brabant
Thuja occidentalis Brabant | Levensboom Brabant

Bijzonderheden Thuja occidentalis Brabant

Deze haag is zeer winterhard en is een frisgroene, volle, oersterke conifeer. De jonge uitlopers zijn aanvankelijk geelachtig van kleur, maar worden snel groen. In de winter kleurt de haag bronsgroen. Deze conifeer is eenvoudig te verzorgen en groeit in de meeste omstandigheden probleemloos. Voor wie dat aanspreekt: een Thuja geurt heerlijk naar 'dennenbos'.

Download productblad: Levensboom Brabant

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Snoei Snoei
07-08
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
200 cm

Levensboom Brabant kopen

Bij QuickHedge vind je altijd een geschikte kant en klaar haag, welke stijl, kleur of hoogte je ook naar op zoek bent. Wij bieden namelijk 26 soorten hagen aan. Deze worden allemaal met zorg in onze kwekerij gekweekt, waarbij de hagen minstens zes jaar de tijd krijgen om te groeien. Hierdoor lukt het ons om verse, volgroeide hagen te leveren die direct voor een mooi effect in de tuin zorgen. Je kunt bij ons een Levensboom Brabant van wel 2 meter hoog kopen. Dat maakt deze kant-en-klaar haag uitstekend in de afscheiding van de tuin.

Hierboven kun je een offerte aanvragen voor kant-en-klare Levensboom Brabant. Het leveren en plaatsen van de hagen wordt door één van onze partners verzorgd. Dat zijn stuk voor stuk gedreven groenprofessionals die onze hagen vakkundig aanplanten. Doordat je niet hoeft te wachten tot de heg volgroeid is, kiezen veel professionals in de groenindustrie ervoor om hun Thuja occidentalis Brabant te kopen bij QuickHedge. Overigens hebben we ook de Thuja occidentalis Smaragd in ons assortiment als kant en klaar haag.

De Levensboom Brabant is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Thuja occidentalis Brabant planten

Wij maken het planten van de Levensboom Brabant zo eenvoudig mogelijk met onze inventieve haagelementen. Deze elementen zijn verpakt in bio-afbreekpaar karton en bevatten per strekkende meter minstens vier planten. Zo ontstaat er een mooie, volle heg die direct de tuin netjes afschermt. De hovenier graaft een geul die diep genoeg is om de kluit met de verpakking te bedekken met grond, waarna de kluit enkel bewaterd hoeft te worden. Besteed hier vooral de eerste weken extra veel aandacht aan door de grond om de drie dagen te bewateren. De Thuja occidentalis Brabant groeit in bijna iedere ondergrond. Dat maakt deze kant-en-klaar haag bijzonder makkelijk te onderhouden. Houd wel in de gaten dat de grond voldoende vochtig blijft.

Wij leveren de Levensboom Brabant direct uit de kwekerij. Hierdoor ziet de haag er prachtig uit en wordt het overplanten een gegarandeerd succes. Door de haagelementen duurt het slechts een uur om 20 meter aan haag aan te leggen. Dit snelle proces maakt een kant-en-klaar haag een perfecte keuze voor professionals die snel van een mooi eindresultaat willen genieten.

Is de Levensboom Brabant winterhard?

De Levensboom Brabant is een makkelijke haag die goed tegen een stootje kan. Hij is dus ook bijzonder winterhard. De bladeren blijven aan de haag zitten, ook wanneer het vriest. Het enige verschil dat je zal opmerken is dat de heg iets bruingroen kleurt tijdens de ergste koudste maanden van het jaar. Dat maakt de Levensboom Brabant een mooie optie wanneer je het hele jaar voldoende privacy in de tuin wilt hebben, maar ook van de wisselende seizoenen wilt genieten. De haag blijft dichtbegroeid en wordt jaarlijks tot wel 40 centimeter hoger, waardoor je altijd van een beschutte tuin geniet.

Naar het producten overzicht