Taxus baccata

Venijnboom

Ben je op zoek naar een haag die een tijdloze en toch luxe uitstraling heeft? De Venijnboom is dan een goede keuze. Deze haag is een conifeer, maar hoort ook bij de taxusfamilie. Deze haag staat ook wel bekend als de Taxus baccat. Een van de voordelen aan de Venijnboom is dat het een sterke haag is die goed door blijft groeien. Dat betekent dat je hem altijd in de gewenste vorm kunt krijgen, maar ook van een volle kant-en-klaar haag geniet. De Venijnboom is bovendien groenblijvend, zodat je zelfs in de winter een sfeervolle tuinafrastering hebt. Bij één van de partners koop je bij QuickHedge deze kant-en-klaar heg, waarmee je jouw tuin in een mum van tijd compleet maakt.

Taxus baccata | Venijnboom
Taxus baccata | Venijnboom

Bijzonderheden Taxus baccata

Een wintergroene haag met chique uitstraling, zeer geschikt voor een strakke haag. Taxus staat het liefst op een licht beschaduwde plaats. Goed bestand tegen strenge winters. Langzame groeier, indien gewenst snoeien in de zomer. Geschikt voor licht vochthoudend bodem. Het is aan te raden om bij te mesten met kalk. Taxus mag nooit geplant worden als omheining waarin paarden lopen, voor paarden is het loof giftig. Mag beslist niet geplant worden op natte slecht doorlatende bodems.

Download productblad: Venijnboom

Offerte aanvragen

Eigenschappen

Groenblijvend Groenblijvend
Niet eetbaar Niet eetbaar
Snoei Snoei
07-08
Vruchtdragend Vruchtdragend
09-10
Gewicht Gewicht
150 kg
Hoogte Hoogte
80 cm
120 cm
150 cm
180 cm

Venijnboom kopen

Veel groenprofessionals, zoals hoveniers en tuinarchitecten, kiezen ervoor om met de haagelementen van QuickHedge te werken. Dat is niet voor niets. Onze Venijnboom wordt geleverd in mooie elementen die maar liefst vier planten per strekkende meter bevatten. Zo ben je verzekerd van een sterke, volle haag die direct voor een mooi resultaat zorgt. Deze elementen maken het aanplanten van de haag makkelijk. Je hoeft alleen maar een geul te graven, de Venijnboom te kopen en de elementen in de geul te plaatsen. De verpakking is zelfs biologisch afbreekbaar en mag dus mee de grond in.

Ga je een Taxus baccata kopen, dan heb je bij QuickHedge de keuze uit verschillende formaten. Deze haag komt in hoogtes van 80, 120, 150 en 180 centimeter. Wij geven de kant-en-klaar hagen altijd voldoende tijd om te groeien in onze kwekerij. Hierdoor is het mogelijk om direct een compleet volgroeide haag te leveren in de gewenste hoogte.

De Venijnboom is een groenblijvende haag. We hebben diverse soorten groenblijvende hagen in ons assortiment. Bekijk daarom ook vooral de onderstaande hagen, deze zijn allemaal groenblijvend en zijn mogelijk ook interessant:

Taxus baccat planten

Dankzij de technologie van QuickHedge is het planten van je Venijnboom niet lastig. Zo is het mogelijk om per uur 20 meter van deze heg te plaatsen. Dat maakt deze kant-en-klaar hagen een ideale keuze voor grote tuinprojecten, maar ook voor kleine renovaties komt de Venijnboom goed van pas.

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee wilt houden wanneer je besluit om de Venijnboom te planten. Zo zijn deze hagen giftig voor paarden. Woon je dus in de buurt van een paardenwei of houd je zelf paarden? Dan is de Taxus baccat niet de beste keuze voor je tuin. De haag kan bovendien niet tegen natte ondergronden. Heb je dus een slecht doorlatende bodem in je tuin die veel vocht vasthoudt? Dan is het beter om voor een andere plantensoort te kiezen. Het is voor de Venijnboom ook aan te raden om deze bij te mesten met kalk. Zo creëer je de perfecte ondergrond voor de haag, waardoor hij jaar na jaar voor een mooie tuinafscheiding zorgt.

Hoe vaak moet je de Venijnboom snoeien?

De Venijnboom is een haag die snel groeit. Wil je de haag dus strak houden? Dan is het verstandig om de kant en klaar haag twee keer per jaar te snoeien. Dit kan in principe iedere tijd van het jaar, maar de maanden juli en augustus zijn de ideale tijd om de heg bij te knippen. Ben je van plan om een grote snoeibeurt uit te voeren? Doe dat bij voorkeur in het voorjaar. De Taxus baccat heeft dan nog de rest van de warme maanden om mooi aan te groeien.

Naar het producten overzicht