Liguster afscheiding

U zoekt een natuurlijke Liguster afscheiding, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte afscheiding, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Liguster

Liguster afscheidingLiguster of afscheidingliguster (Latijnse plantnaam Ligustrum ovalifolium) is de vaak groenblijvende voor hagen gebruikte liguster en heet daarom ook haagliguster.

De liguster is een ware klassieker, met zijn mooie diepgroene, ovaalvormige bladeren. De plant is semi groenblijvend. Dit betekent dat deze afscheiding in principe 'wintergroen' is, maar dat de plant zijn blad (geheel of gedeeltelijk) verliest gedurende een strenge winter. In de lente groeit gevallen liguster blad snel weer aan. De liguster is een bijzonder robuuste plant die het vrijwel overal goed doet. Hierdoor is de liguster populair als afscheiding. De liguster is ook populair bij vlinders, dit door de bloemen die verschijnen in juni. Ze staan in pluimen en hebben iets weg van seringen. Na de bloei ontstaan zwarte bessen.

Bekijk onze Liguster hagen
Of bezoek een verkooppunt

Liguster afscheiding

Onze afscheiding, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte afscheiding van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle afscheiding gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de afscheiding voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De afscheiding groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen