Liguster haag

U zoekt een natuurlijke Liguster haag, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte haag, zorgt QuickHedge voor direct resultaat.

Liguster

Liguster haagLiguster of haagliguster (Latijnse plantnaam Ligustrum ovalifolium) is de vaak groenblijvende voor hagen gebruikte liguster en heet daarom ook haagliguster.

De liguster is een ware klassieker, met zijn mooie diepgroene, ovaalvormige bladeren. De plant is semi groenblijvend. Dit betekent dat deze haag in principe 'wintergroen' is, maar dat de plant zijn blad (geheel of gedeeltelijk) verliest gedurende een strenge winter. In de lente groeit gevallen liguster blad snel weer aan. De liguster is een bijzonder robuuste plant die het vrijwel overal goed doet. Hierdoor is de liguster populair als haag. De liguster is ook populair bij vlinders, dit door de bloemen die verschijnen in juni. Ze staan in pluimen en hebben iets weg van seringen. Na de bloei ontstaan zwarte bessen.

Bekijk onze Liguster hagen
Of bezoek een verkooppunt

Liguster haag

Onze haag, een volwaardige afscheiding

Onze zorgvuldig gekweekte haag van enkele jaren oud is jaarlijks meermalen gesnoeid, waardoor een dichte volle haag gevormd wordt. Daarnaast is het wortelgestel van de haag voorbereid op verplanten. In het wortelgestel bevinden zich duizenden fijne haarwortels die noodzakelijk zijn om water en voeding uit de grond op te nemen. De haag groeit daardoor direct door en vormt een volwaardige afscheiding.

Bekijk alle hagen